Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 530

Autor:  lev [ ned úno 14, 2010 5:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den. Chci se zeptat jestli se může stát, že je organismus najednou překyselený z důvodu přechodu na syrovou stravu? Myslím tím to, že tělo se začíná čistit, uvolnuje tak škodlivé látky do organismu a to se projeví i na PH moči?Pokud ano, za jak dlouho se přibližně srovná, pokud jím zásadotvorné potraviny? Díky za odpoved.
Ještě jeden dotaz. Dokud jsem jedla nezdravě, kuřecí maso, ryby, brambory, celoz. těstoviny, pečivo, rýži, pohybovalo se moje Ph moči ráno a večer v normě, ale jakmile jsem přešla na ovoce, zeleninu, ovocné štávy, prostě syrovou stravu, je moje Ph moči nízké a během dne se nezvyšuje. Taky se necítím moc dobře, hlavně k večeru. Nedokážu si to vysvětlit???

Autor:  Jarda [ ned úno 14, 2010 10:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

lev píše:
Dobrý den. Chci se zeptat jestli se může stát, že je organismus najednou překyselený z důvodu přechodu na syrovou stravu? Myslím tím to, že tělo se začíná čistit, uvolnuje tak škodlivé látky do organismu a to se projeví i na PH moči?Pokud ano, za jak dlouho se přibližně srovná, pokud jím zásadotvorné potraviny? Díky za odpoved.
Ještě jeden dotaz. Dokud jsem jedla nezdravě, kuřecí maso, ryby, brambory, celoz. těstoviny, pečivo, rýži, pohybovalo se moje Ph moči ráno a večer v normě, ale jakmile jsem přešla na ovoce, zeleninu, ovocné štávy, prostě syrovou stravu, je moje Ph moči nízké a během dne se nezvyšuje. Taky se necítím moc dobře, hlavně k večeru. Nedokážu si to vysvětlit???

Za tím žádnou složitost není třeba hledat, tělo si prostě zásady vykompenzuje s nastřádanými kyselinami a začne rovnat váhu na přirozenou fyziologickou úroveň. Člověk jak se zbavuje kyselin tak zpravidla dost ztrácí váhu a součastně vylučuje množství nastřádaných kyselin, které se při tom uvolňují. Trvá to tak dlouho, dokud se nadbytečných kyselin nezbaví a to dost záleží na výchozím stavu a případné nadváze. Pokud jste jedla kyselinotvorná jídla, tak se tělo kyselin nemohlo zbavovat a pH skutečně zdánlivě může souhlasit ráno a večer, ale je otázkou zda tam byl také v pořádku odpolední stav na pH vyšším než 7 pH, což je nutné pro acidobazický píst. Odpoledne to pH vyžeňte nad 7 pH okurkovou šťávou, nebo případně i jedlou sodou.

Autor:  Michaela [ stř úno 17, 2010 4:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den, mám překyselený organismus. Je nějaká rada jak a co dodržovat, aby se Ph dostalo zase do normálu. Vím o zásaditých a kyselinotvorných potravinách, ale stačí dodržovat jen stravu, když ten problém už tady je? Děkuji

Autor:  Xion [ stř úno 17, 2010 4:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Michaela píše:
Dobrý den, mám překyselený organismus. Je nějaká rada jak a co dodržovat, aby se Ph dostalo zase do normálu. Vím o zásaditých a kyselinotvorných potravinách, ale stačí dodržovat jen stravu, když ten problém už tady je? Děkuji

Co tak precitat clanok a tuto diskusiu, hmm?? \":-)\"

Autor:  Jarda [ stř úno 17, 2010 6:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Michaela píše:
Dobrý den, mám překyselený organismus. Je nějaká rada jak a co dodržovat, aby se Ph dostalo zase do normálu. Vím o zásaditých a kyselinotvorných potravinách, ale stačí dodržovat jen stravu, když ten problém už tady je? Děkuji

Xion vám radí dobře o pH v organizmu jsou nakonec celé tyto stránky, ale pokud jste v acidóze a chcete se jí zbavit, tak si dejte pár dní monodietu na okurkách a okurkové šťávě. Okurka má pH 9 a rychle vás srovná, ale jak přestanete, tak se to zase rozhodí a musíte to průběžně sledovat pomocí pravidelných náměrů. Pokud by se vám to nezdálo dost rychlé, tak rozmíchejte cca 5-8 g jedlé sody do 0,4 litru teplé vody a vypijte. Po tomto se vaše pH pohne skoro okamžitě.

Autor:  MICHALA [ pát bře 26, 2010 12:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den,
snažím se připravovat jídlo pro svou rodinu co nejlépe. Manžel a starší syn vyžadují chleba a tepelně upravovanou stravu. Peču tedy vlastní chléb z převážně celozrnné mouky a přidávám do něj velké množství rozemletých semen, hlavně sezam, len a slunečnici. Lněné rozemleté semínko si sypou i do jogurtů. Má smysl semeno v pečeném chlebu ? Jak bych mohla vylepšit kvalitu tepelně upravované potravy potravy ?
Díky Michala

Autor:  Sybilla [ pát bře 26, 2010 2:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

MICHALA píše:
Dobrý den,
snažím se připravovat jídlo pro svou rodinu co nejlépe. Manžel a starší syn vyžadují chleba a tepelně upravovanou stravu. Peču tedy vlastní chléb z převážně celozrnné mouky a přidávám do něj velké množství rozemletých semen, hlavně sezam, len a slunečnici. Lněné rozemleté semínko si sypou i do jogurtů. Má smysl semeno v pečeném chlebu ? Jak bych mohla vylepšit kvalitu tepelně upravované potravy potravy ?
Díky Michala

Nie som si istá, či si tu správne. Na týchto stránkach sa zameriavame na presný opak toho, čo žiadaš a to ako vôbec nevylepšovať varenú stravu, teda ju vôbec nejesť a snažíme sa prejsť na nevarenú. Polovičné riešenie ako jesť čo najmenej škodlivé a pritom variť je určite lepšie ako nič nerobiť pre zdravie, ale možno keby si začala čítaním úvodných textov, a potom niektorých poučných príspevkov v mnohých tunajších vláknach, tam máš všetko pekne zhrnuté a spočítané, kam by sme sa mali dopracovať bez varenej stravy \":)\". Pozitívne je aj to, že si sa začala zaujímať o to, že treba niečo zmeniť, aj to už je veľký úspech.

Autor:  Jarda [ pát bře 26, 2010 8:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

MICHALA píše:
Dobrý den,
snažím se připravovat jídlo pro svou rodinu co nejlépe. Manžel a starší syn vyžadují chleba a tepelně upravovanou stravu. Peču tedy vlastní chléb z převážně celozrnné mouky a přidávám do něj velké množství rozemletých semen, hlavně sezam, len a slunečnici. Lněné rozemleté semínko si sypou i do jogurtů. Má smysl semeno v pečeném chlebu ? Jak bych mohla vylepšit kvalitu tepelně upravované potravy potravy ?
Díky Michala

Kvalitu tepelně upravených potravin vylepšíte jejich neupravováním, ale to asi víte. Pokud to již nutně musíte jíst, což je vždy málo vhodné, tak je potřeba aby celkový podíl syrové stravy byl minimálně 50 %, optimálně 75-85 % váhového poměru celkového objemu stravy. Jednoznačně nepoužívat běžnou kuchyňskou sůl, také jakékoliv konzervanty a éčka ze svého jídelníčku škrtnout.

Autor:  Xion [ pon dub 05, 2010 11:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Vcera okolo stvrtej som bol na slavnosti a bola tam aj hostina, varene jedlo, a na to sladke dezerty, proste som sa poriadne nahadzal, jedno cez druhe. Potom vecer okolo 22:00 som mal pol litra zeleninovej stavy. Potom 23:00 kupel v MMS. Pocas poobedia az do vecera som takisto zobral 10 kvapiek MMS v 3 davkach.
No a meral som si pH moci dnes o 10:30 a hodnota bola cez 8 (nestacila stupnica do \"8)\", odhadujem, ze to mohlo byt tak 8,2-8,4. Tak tomuto nechapem, z coho mohol byt moc tak zasadity?
Myslite, ze to sposobil kupel v MMS? Cital som totiz, ze ked zomiera kandida, zaplavuje telo alkalickymi toxinmi. Mohlo by to byt kvoli tomu, ze to MMS nieco likvidovalo, a to zaplavilo telo alkalickymi latkami?

Autor:  mohy [ pon dub 05, 2010 1:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Xion píše:
Vcera okolo stvrtej som bol na slavnosti a bola tam aj hostina, varene jedlo, a na to sladke dezerty, proste som sa poriadne nahadzal, jedno cez druhe. Potom vecer okolo 22:00 som mal pol litra zeleninovej stavy. Potom 23:00 kupel v MMS. Pocas poobedia az do vecera som takisto zobral 10 kvapiek MMS v 3 davkach.
No a meral som si pH moci dnes o 10:30 a hodnota bola cez 8 (nestacila stupnica do \"8)\", odhadujem, ze to mohlo byt tak 8,2-8,4. Tak tomuto nechapem, z coho mohol byt moc tak zasadity?
Myslite, ze to sposobil kupel v MMS? Cital som totiz, ze ked zomiera kandida, zaplavuje telo alkalickymi toxinmi. Mohlo by to byt kvoli tomu, ze to MMS nieco likvidovalo, a to zaplavilo telo alkalickymi latkami?

Tiež ako som tu písal mávam po nezdravých jedlách pH medzi 7,5-8,0. Neriešim to a jem prevažne zdravo.
Edit: dokonca pri služobke a ceste z amsterdamu na SK tak ranajky boli ovocie, cely cas pH okolo 6. Potom po prejazde cez CZ sme neodolali tradičnému knedlo vepřo zelo a o 2h pH 7,5. A to som 13h sedel v aute,ciže žiaden pohyb. Prestal som to riešiť a prevažne jem zdravo aj keď napr. dnes po udených krkovičkách, chleboch, zákuskoch a na obed kačica a kava tak teraz som si meral pH a papierik fialovy. Takže u mňa tak. Ale zas to vedie k ekzemom a obezite a tak robim prehrešok ale len fakt takto vynimočne ako sú oslavy alebo velka noc.

Autor:  Xion [ pon dub 05, 2010 3:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

mohy píše:
Tiež ako som tu písal mávam po nezdravých jedlách pH medzi 7,5-8,0. Neriešim to a jem prevažne zdravo.
Edit: dokonca pri služobke a ceste z amsterdamu na SK tak ranajky boli ovocie, cely cas pH okolo 6. Potom po prejazde cez CZ sme neodolali tradičnému knedlo vepřo zelo a o 2h pH 7,5. A to som 13h sedel v aute,ciže žiaden pohyb. Prestal som to riešiť a prevažne jem zdravo aj keď napr. dnes po udených krkovičkách, chleboch, zákuskoch a na obed kačica a kava tak teraz som si meral pH a papierik fialovy. Takže u mňa tak. Ale zas to vedie k ekzemom a obezite a tak robim prehrešok ale len fakt takto vynimočne ako sú oslavy alebo velka noc.

mohy, lenze ja si meram pH, a take vysoke som prakticky este nemal. Cely dzusovy post (17 dni) sa pohybovalo okolo 7 stabilne. Ale medzi 7,5 a 8,5 je brutalny rozdiel. To nieje akoze je to o trochu zasaditejsie, to je uz 10x zasaditejsie. Navyse, nieje to po 2 hodinach po oslave, ale meral som to asi 16 hodin po oslave. Este nikdy som rano nemal taku vysoku hodnotu. Preto ma to zarazilo, inak mensie vykyvy neriesim ani ja.

Autor:  Jarda [ pon dub 05, 2010 8:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Xion píše:
Vcera okolo stvrtej som bol na slavnosti a bola tam aj hostina, varene jedlo, a na to sladke dezerty, proste som sa poriadne nahadzal, jedno cez druhe. Potom vecer okolo 22:00 som mal pol litra zeleninovej stavy. Potom 23:00 kupel v MMS. Pocas poobedia az do vecera som takisto zobral 10 kvapiek MMS v 3 davkach.
No a meral som si pH moci dnes o 10:30 a hodnota bola cez 8 (nestacila stupnica do \"8)\", odhadujem, ze to mohlo byt tak 8,2-8,4. Tak tomuto nechapem, z coho mohol byt moc tak zasadity?
Myslite, ze to sposobil kupel v MMS? Cital som totiz, ze ked zomiera kandida, zaplavuje telo alkalickymi toxinmi. Mohlo by to byt kvoli tomu, ze to MMS nieco likvidovalo, a to zaplavilo telo alkalickymi latkami?

MMS samozřejmě vytáhne pH na slušné hodnoty, ale takto by s tím hnulo v koupeli asi pouze neaktivované MMS. Orální aplikace takto malé dávky asi zase tolik kvasinek nezlikviduje, ale to odhadnout nedokážu, je to velice individuální. Spíš to závisí na tom, jaké jídlo jste tam vlastně jedl a pokud to byla větší dávka bramborového salátu, tak to je pravděpodobně z toho.

Autor:  lev [ ned dub 11, 2010 10:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jestli si dobře vzpomínám, někde tady píšete, že rajče je ovoce, což mě docela zarazilo. Doted jsem myslela, že rajče je zelenina, proto štávu z rajčat piju odpoledne, ale je-li to ovoce, měla bych tuto štávu pít spíš dopoledne? Taky cherry rajčata přidávám do zeleninového salátu, což je zřejmě špatně, že?

Autor:  Jarda [ ned dub 11, 2010 11:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

lev píše:
Jestli si dobře vzpomínám, někde tady píšete, že rajče je ovoce, což mě docela zarazilo. Doted jsem myslela, že rajče je zelenina, proto štávu z rajčat piju odpoledne, ale je-li to ovoce, měla bych tuto štávu pít spíš dopoledne? Taky cherry rajčata přidávám do zeleninového salátu, což je zřejmě špatně, že?

To je pravda, ale ten čas pití není rozhodující, spíše jde o to nemíchat ho zbytečně s ničím co může kvasit. V tom zeleninovém salátu to až tak nevadí, ale zase je lepší samotný rajčatový salát, třeba s cibulí.

Autor:  Xion [ pon dub 12, 2010 9:39 am ]
Předmět příspěvku:  HCL

Tak robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori.
Zaroven sa chcem opytat, ci to moze mat tento suvis. Uz 5 rokov, mi byva po ovoci na ranajky, rano nalacno tazko, a casto aj po ovocnej stave. Stava sa mi to na 100% s hroznom, skoro na 100% s jablkami, s ananasom nie, ostatne som velmi nesledoval. Je to taka tazoba, ktora vzdy prijde 20 minut po jedle/vypiti stavy, trva asi 15 minut, uplne mi odijde energia a citim to v oblasti zaludka, ale moze to byt aj slinivka, niesom si ist ci zaludok. Zrazu mam na tu dobu strasne malo energie, zadycha ma aj chodenie a najlepsie je, ked si na tu dobu sadnem a 15 minut pockam, potom to postupne odijde. Co to moze byt? Moze to byt teoreticky prave kvoli tej HCL?
Po varenej strave rano (chlieb, ovsene vlocky) sa mi to nestane, respektive nie tak intenzivne, aby som si to vsimol, ale po ovoci je to intenzivne.

Stránka 530 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/