Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 3030

Autor:  Michalka28 [ pát bře 17, 2017 7:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda naklíčené luštěniny(mungo, čočka, cizrna...) jsou stejně kyselinotvorné jako ty uvařené ? Děkuju \":P\"

Autor:  Jarda [ sob bře 18, 2017 10:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Michalka28 píše:
dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda naklíčené luštěniny(mungo, čočka, cizrna...) jsou stejně kyselinotvorné jako ty uvařené ? Děkuju \":P\"

Většinou ano i když třeba soja a některé fazole mohou působit zásadotvorně, ale soju bych i tak nedoporučoval.

Autor:  krasnagadgetka [ sob kvě 20, 2017 7:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Snídaně

Pane Jardo, prosím Vás, nerozumím tomu, proč píšete, že:

Větší sajrajt, než pražené slané oříšky a slané brambůrky, představuje snad jen vývar z masa a kostí, to je opravdu extratřída, co se týká poškozování celé trávicí soustavy a tkání, všimněte si, že toto svinstvo mají denně k obědu a mnohdy i k večeři pacienti ve špitále, asi proto, aby moc brzo neutekli a mohli více zaplatit. Za Hippokrata dostal pacient klystýr a vodu, aby se rychle odmořil.

Já myslela, že vývary jsou zdravé? Dyť je na nich postavená i gaps?

Moc děkuji.

Autor:  Janula [ pon kvě 22, 2017 9:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Prosim vas chcem kupit papieriky na meranie ph mocu. Co si mam kupit v lekarni? Teda co mam pytat? Mohol by mi niekto vysvetlit tu stuonicu? Od 0 po6 je kysle a od 7 nahor je zasadite? Ja sa tomu fakt nerozumiem...

Autor:  ash [ pon kvě 22, 2017 9:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

[quote="Janula":1n1lnibm]Prosim vas chcem kupit papieriky na meranie ph mocu. Co si mam kupit v lekarni? Teda co mam pytat? Mohol by mi niekto vysvetlit tu stuonicu? Od 0 po6 je kysle a od 7 nahor je zasadite? Ja sa tomu fakt nerozumiem...[/quote:1n1lnibm]
ty v lekarnach jsou vetsinou malo presne. ja pouzivam uspesne tyto:
http://koupitzelenepotraviny.zelenyobch ... h-prouzku/
a asi budou dobre fungovat taky tyto, mam je v planu vyhledove vyzkouset:

Autor:  ctihodnymuz [ úte kvě 23, 2017 7:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Snídaně

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, nerozumím tomu, proč píšete, že:

Větší sajrajt, než pražené slané oříšky a slané brambůrky, představuje snad jen vývar z masa a kostí, to je opravdu extratřída, co se týká poškozování celé trávicí soustavy a tkání, všimněte si, že toto svinstvo mají denně k obědu a mnohdy i k večeři pacienti ve špitále, asi proto, aby moc brzo neutekli a mohli více zaplatit. Za Hippokrata dostal pacient klystýr a vodu, aby se rychle odmořil.

Já myslela, že vývary jsou zdravé? Dyť je na nich postavená i gaps?

Moc děkuji.

Vy jste člověk, který se nechá snadno naplašit ... který o věcech nepřemýší, byť informací máte dosti, Možná máte málo osobních zkušeností ....
Pokud chcete zjistit, zda jsou vývary zdravé, prostě buďte půl roku jen a jen na vývarech. Doma dělaných. Musíte je činiti vy. Hodiny a hodiny. Čichat ty věci, prožívat je, těšit se na ně ... a postupně zjistíte, o čem to je. A o čem jste vy .....
Špitály se neohánějte, tak špatné jídlo, jako se vaří obecně ve špitálech, abys pohledal. Je to ještě horší než to nejhorší ve školních jídelnách nebo závodkách. Really.
Porušují se tam zásady ... abstrahuje od zkušeností ... každý den ...To jídlo musí stát pod 10 korun!!!!

Autor:  krasnagadgetka [ pát čer 02, 2017 1:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jarda píše:
Pohanka, proso a dá se i amarant a quinoa.

Pane Jardo, výše uvedené potraviny jsou zásadotvorné i po uvaření? Jak prosím připravovat quinou? Na internetu jsem se dočetla, že stačí máčet dvě hodiny. Jenže po dvou hodinách vůbec nezměkne. Poraďte mi prosím někdo, jak ji konzumovat a s čím?

Moc děkuji.

Autor:  krasnagadgetka [ stř čer 07, 2017 12:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovoce

Jarda píše:
Překyselení závisí na mnoha faktorech a nejlépe se srovná pitím čerstvých šťáv z ovoce a zeleniny, při současném vynechání kyselinotvorných potravin a zařazení velkého množství syrové stravy. Ovoce v naprosté většině případů nijak nevadí, problém je zpravidla kombinace s tukem. Pokud není tělo zaneseno nadměrným množstvím tuku, odchází cukr z krevního řečiště stejně rychle jak přišel a neexistuje tedy žádný rozumný důvod, proč se vyhýbat konzumaci velkého množství ovoce, ani u cukrovky, nebo kvasinkových onemocnění. Zvýšený krevní cukr, který k těmto onemocněním vede, nezpůsobuje ovoce, ale tuk a rafinované jednoduché cukry, těm je zapotřebí se vyhýbat. Ovoce je výbornou výživnou potravinou plnou vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů a vlákniny a obsahuje dostatečné množství kalorií k pokrytí celodenního energetického výdeje. Dodává kvalitní, kompletní výživu nabitou životem, proto je čerstvé, zralé, nezpracované ovoce, schopné tvořit základ Vašeho jídelníčku.

Pane Jardo prosím Vás, moc tomu nerozumím. Mám cca. 20 kg nadváhu, je tedy problém jíst ovoce? Nebo jak myslíte, že je problém kombinace ovoce s tukem?
Děkuji.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 1:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Snídaně

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, nerozumím tomu, proč píšete, že:

Větší sajrajt, než pražené slané oříšky a slané brambůrky, představuje snad jen vývar z masa a kostí, to je opravdu extratřída, co se týká poškozování celé trávicí soustavy a tkání, všimněte si, že toto svinstvo mají denně k obědu a mnohdy i k večeři pacienti ve špitále, asi proto, aby moc brzo neutekli a mohli více zaplatit. Za Hippokrata dostal pacient klystýr a vodu, aby se rychle odmořil.

Já myslela, že vývary jsou zdravé? Dyť je na nich postavená i gaps?

Moc děkuji.

Na vývarech nic postavit nelze a jde vždy pouze o startovní fáze těchto diet, nikoliv o dlouhodobé denní užívání. Zase platí že všeho s mírou, tedy pokud si tím potřebujete řešit konkrétní problém proč ne.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 1:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, výše uvedené potraviny jsou zásadotvorné i po uvaření? Jak prosím připravovat quinou? Na internetu jsem se dočetla, že stačí máčet dvě hodiny. Jenže po dvou hodinách vůbec nezměkne. Poraďte mi prosím někdo, jak ji konzumovat a s čím?

Moc děkuji.

Zásadotvorné potraviny jsou pojem dosti iluziorní, protože ne u každého probíhá po konzumaci stejné potraviny stejná reakce v organizmu, tedy pro většinu lidí může být třeba proso zásadotvorné a zrovna ve vašem případě to fungovat nemusí. Obecně jsou jakékoliv obiloviny spíše lehce kyselinotvorné. Quinou na 1 díl semen 2 díly lehce osolené vody, nebo vývaru a uvařit. Nicméně jde o slizovitou potravinu tedy u některých diet nepoužitelnou.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 2:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovoce

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo prosím Vás, moc tomu nerozumím. Mám cca. 20 kg nadváhu, je tedy problém jíst ovoce? Nebo jak myslíte, že je problém kombinace ovoce s tukem?
Děkuji.

Problém není ani jedno, problém je špatně fungující štítná žláza a nutriční podvýživa. Spíše než ty hovadiny co zde do nekonečna řešíte zrychlete štítnou žlázu a srovnejte si hladinu progesteronu a ostatních hormonů.

Stránka 3030 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/