Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv dub 18, 2024 11:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HCL
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 9:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Tak robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori.
Zaroven sa chcem opytat, ci to moze mat tento suvis. Uz 5 rokov, mi byva po ovoci na ranajky, rano nalacno tazko, a casto aj po ovocnej stave. Stava sa mi to na 100% s hroznom, skoro na 100% s jablkami, s ananasom nie, ostatne som velmi nesledoval. Je to taka tazoba, ktora vzdy prijde 20 minut po jedle/vypiti stavy, trva asi 15 minut, uplne mi odijde energia a citim to v oblasti zaludka, ale moze to byt aj slinivka, niesom si ist ci zaludok. Zrazu mam na tu dobu strasne malo energie, zadycha ma aj chodenie a najlepsie je, ked si na tu dobu sadnem a 15 minut pockam, potom to postupne odijde. Co to moze byt? Moze to byt teoreticky prave kvoli tej HCL?
Po varenej strave rano (chlieb, ovsene vlocky) sa mi to nestane, respektive nie tak intenzivne, aby som si to vsimol, ale po ovoci je to intenzivne.

Tak také to může být tou HCL, ale spíše bych to u toho ovoce přisuzoval té slinivce, ta na syrovou stravu zvláště po ránu může takto reagovat, ale to by se postupným vyčištěním jater mělo upravit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 10:33 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Xion píše:
Tak robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori.
Zaroven sa chcem opytat, ci to moze mat tento suvis. Uz 5 rokov, mi byva po ovoci na ranajky, rano nalacno tazko, a casto aj po ovocnej stave. Stava sa mi to na 100% s hroznom, skoro na 100% s jablkami, s ananasom nie, ostatne som velmi nesledoval. Je to taka tazoba, ktora vzdy prijde 20 minut po jedle/vypiti stavy, trva asi 15 minut, uplne mi odijde energia a citim to v oblasti zaludka, ale moze to byt aj slinivka, niesom si ist ci zaludok. Zrazu mam na tu dobu strasne malo energie, zadycha ma aj chodenie a najlepsie je, ked si na tu dobu sadnem a 15 minut pockam, potom to postupne odijde. Co to moze byt? Moze to byt teoreticky prave kvoli tej HCL?
Po varenej strave rano (chlieb, ovsene vlocky) sa mi to nestane, respektive nie tak intenzivne, aby som si to vsimol, ale po ovoci je to intenzivne.

No tak toto čo popisujete sa deje aj so mnou, doslova a do písmena, dokonca presne po tých konkrétnych druhoch ovocia.
Ten pocit, je skutočne neopísatelne nepríjemný, no naštastie odíde.

Ten chleba a vločky skúste nahradit orechmi, ráno resp.orechovým maslom/mliekom.
To je sýte,chutné a výživné zároven. Pri tomto som zatial nezaznamenal nevolnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 1:07 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Mat píše:
No tak toto čo popisujete sa deje aj so mnou, doslova a do písmena, dokonca presne po tých konkrétnych druhoch ovocia.
Ten pocit, je skutočne neopísatelne nepríjemný, no naštastie odíde.

Ten chleba a vločky skúste nahradit orechmi, ráno resp.orechovým maslom/mliekom.
To je sýte,chutné a výživné zároven. Pri tomto som zatial nezaznamenal nevolnost.

Diky za tip.
Ono to moze byt aj pesticidami, ktore pouzivaju na hrozno a jablko. To ma tiez napadlo.
Napriklad, po citrusoch sa mi to nestava, tie su super. Takze najlepsie je zacinat grapefruitom alebo pomarancom. Hrozno ma v tomto vacsinou sklame a prijde mi po nom tazko. Ananas ma tiez nikdy nesklame.

JJ Jarda, v ocistach samozrejme pokracujem, nespadnem kvoli tomu naspat na varene. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 10:37 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Xion píše:
Diky za tip.
Ono to moze byt aj pesticidami, ktore pouzivaju na hrozno a jablko. To ma tiez napadlo.
Napriklad, po citrusoch sa mi to nestava, tie su super. Takze najlepsie je zacinat grapefruitom alebo pomarancom. Hrozno ma v tomto vacsinou sklame a prijde mi po nom tazko. Ananas ma tiez nikdy nesklame.

JJ Jarda, v ocistach samozrejme pokracujem, nespadnem kvoli tomu naspat na varene. \":-)\"

Presne toto napadlo aj mna, či to náhodou nie je nejakým postrekom a hned som si do overil v nejakom ZZ a povedali, že to nemože by tým, lebo je to v nízkej koncentrácii a navyše som toho podstatnú čast zmyl.
Ja osobne umývam pod velmi horúcou vodou - až žeravou, takže som to zmyl asi dokonale.
Zrejme to bude rakcia na to žranie z minulých rokov. Ono taký skok z "normálnej" stravy na čisto surovú si berie svoju dan, v tomto prípade zrejeme ten pocit nevolnosti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 12:01 pm 
Svoje odpolední pH zvyšuju štávou ze tří okurek, protože bez nich mi pH zatím samo stoupá jen občas, takže se to tímhle způsobem snažím mezi druhou a čtvrtou odpolední vyhnat k sedmičce. Dělám to tak už pár týdnů. Dnes jsem si změřila pH moči v 11.00 dopoledne a na papírku byla hodnota 8. Vůbec nechápu jak je možné, že nejdřív se bez okurek pH nehne a pak najednou mi vysoupá na tak vysokou hodnotu a to už dopoledne. Můžete mi to nějak objasnit? Jinak včera jsem měla k snídani ovoce s patlanicí, k obědu zeleninový salát plus fazole, pak štávu z okurek a k večeři jen štávu z mrkve. Dnes ráno ovoce s patlanicí, pár kešu oříšků a asi půl litru pomerančové štávy - teprve pak jsem si změřila pH moče.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 12:28 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
lev píše:
Svoje odpolední pH zvyšuju štávou ze tří okurek, protože bez nich mi pH zatím samo stoupá jen občas, takže se to tímhle způsobem snažím mezi druhou a čtvrtou odpolední vyhnat k sedmičce. Dělám to tak už pár týdnů. Dnes jsem si změřila pH moči v 11.00 dopoledne a na papírku byla hodnota 8. Vůbec nechápu jak je možné, že nejdřív se bez okurek pH nehne a pak najednou mi vysoupá na tak vysokou hodnotu a to už dopoledne. Můžete mi to nějak objasnit? Jinak včera jsem měla k snídani ovoce s patlanicí, k obědu zeleninový salát plus fazole, pak štávu z okurek a k večeři jen štávu z mrkve. Dnes ráno ovoce s patlanicí, pár kešu oříšků a asi půl litru pomerančové štávy - teprve pak jsem si změřila pH moče.

Moje telo reaguje po kombinácií ovocie + patlanica tiež zvýšením pH, alebo je tu druhá možnosť, že už konečne pracuje tak ako má a proste od rána mi pH stúpa asi do takej 14-15h a potom na večer zase klesá. Inak u nás doma aktuálne všetci chorí, teda okrem mňa. Za dva dni som spal spolu 6,5h a citím sa vcelku dobre. Za starých čias by som mal v sebe o takomto čase už 3 kavy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 6:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Svoje odpolední pH zvyšuju štávou ze tří okurek, protože bez nich mi pH zatím samo stoupá jen občas, takže se to tímhle způsobem snažím mezi druhou a čtvrtou odpolední vyhnat k sedmičce. Dělám to tak už pár týdnů. Dnes jsem si změřila pH moči v 11.00 dopoledne a na papírku byla hodnota 8. Vůbec nechápu jak je možné, že nejdřív se bez okurek pH nehne a pak najednou mi vysoupá na tak vysokou hodnotu a to už dopoledne. Můžete mi to nějak objasnit? Jinak včera jsem měla k snídani ovoce s patlanicí, k obědu zeleninový salát plus fazole, pak štávu z okurek a k večeři jen štávu z mrkve. Dnes ráno ovoce s patlanicí, pár kešu oříšků a asi půl litru pomerančové štávy - teprve pak jsem si změřila pH moče.

To bylo patrně vlivem těch fazolí, jde o nejvíce zásadotvornou potravinu vůbec a kombinaci se zeleninou, zvláště paprikou, to umí celkem divy. K tomu stačí být méně ve stresu, případně ve správné fázi měsíce a je to pH úplně jinde, než jste zvyklá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 06, 2010 7:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Moje telo reaguje po kombinácií ovocie + patlanica tiež zvýšením pH, alebo je tu druhá možnosť, že už konečne pracuje tak ako má a proste od rána mi pH stúpa asi do takej 14-15h a potom na večer zase klesá. Inak u nás doma aktuálne všetci chorí, teda okrem mňa. Za dva dni som spal spolu 6,5h a citím sa vcelku dobre. Za starých čias by som mal v sebe o takomto čase už 3 kavy.

Tak jste to asi již opravdu porovnal, protože toto je přesně tak, jak to má být. Hladina pH v ideální křivce a naprostá nevyčerpatelnost jsou základní znaky dobrého zdraví.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 3:57 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Rýže se řadí kam a její různé druhy? Já vařím rýži natural s míchám to s banánem a jablkem kakaem a kokosem. Je to aspoň trochu vybalancované, nebo je to nic než kyselinotvorné?
A jak je na tom pohanka míchaná s ovocem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 4:22 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Lenka : obilniny by som s ovocím ROZHODNE nemiešal.... naštuduj si delenú stravu....

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 9:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Rýže se řadí kam a její různé druhy? Já vařím rýži natural s míchám to s banánem a jablkem kakaem a kokosem. Je to aspoň trochu vybalancované, nebo je to nic než kyselinotvorné?
A jak je na tom pohanka míchaná s ovocem?

Tak ideální kombinace to rozhodně není a tepelně upravené obiloviny obecně vždy s ovocem kvasí, jedinou použitelnou variantou je naklíčení obilovin, kde s tím zase takový problém není.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 2:41 pm 
Jestliže pH moči jednou za den vystoupí na nebo nad hodnotu 7, znamená to, že v takovém těle se neděje nic zhoubného?


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 5:49 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Dobrý den, o fazolích již vím, coby zásadotvorné potravině, ale zajímá mě, zda si je musím uvařit ze suchých, nebo stačí i ty sterilované z obchodu? Obsahují jen fazole sůl vodu, žádné chemické a konzervační látky prý, vydrží rok a půl. Ty suché musím vařit nebo stačí je namočit a ony změknou do požadované měkkosti...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 7:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Jestliže pH moči jednou za den vystoupí na nebo nad hodnotu 7, znamená to, že v takovém těle se neděje nic zhoubného?

Ano, tak má tělo fungovat a znamená to, že veškeré metabolické odpady dokáže tělo vyloučit. Ideální stav je pokud součet všech denních náměrů vydělíte počtem měření a vyjde vám průměrné pH 6,4-6,8 pH.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 8:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Dobrý den, o fazolích již vím, coby zásadotvorné potravině, ale zajímá mě, zda si je musím uvařit ze suchých, nebo stačí i ty sterilované z obchodu? Obsahují jen fazole sůl vodu, žádné chemické a konzervační látky prý, vydrží rok a půl. Ty suché musím vařit nebo stačí je namočit a ony změknou do požadované měkkosti...

Rozhodně si připravujte vždy potraviny čerstvé, tělo není schopno zpracovat šmejd, který nedokáže sežrat ani plíseň, což u konzervovaných potravin nezpochybnitelně platí. Suché fazole se na 12 hodin namočí, poté se vody vylije a v nové vodě se povaří tak 5 minut. Pak se i tato druhá voda vylije a ve třetí vodě se dovaří. Takto připravené fazole nenadýmají a velice zvedají pH.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz