Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř kvě 01, 2024 12:12 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 3:31 pm 
Offline

Registrován: pát srp 27, 2010 3:17 pm
Příspěvky: 5
Chtel bych poprosit o radu...merim si ph moci,pouzival jsem papirky.pri ovoci a zelenine byla barva zelena,pri ovoci sla barva dolu.nekdo mi rekl ze to reaguje na mineraly,a proto to nema takovou barvu.
ted mam digitalni ph metr na mereni vody,ukazuje mi ph treba i 8,ale na papirku je tak 6,ani naznak zelene...muzu pouzit digitalni ph metr na mereni moci?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 4:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
Jista píše:
Chtel bych poprosit o radu...merim si ph moci,pouzival jsem papirky.pri ovoci a zelenine byla barva zelena,pri ovoci sla barva dolu.nekdo mi rekl ze to reaguje na mineraly,a proto to nema takovou barvu.
ted mam digitalni ph metr na mereni vody,ukazuje mi ph treba i 8,ale na papirku je tak 6,ani naznak zelene...muzu pouzit digitalni ph metr na mereni moci?

Tak pH samozřejmě na minerály reaguje, ale také na kyseliny a mnoho dalších chemických látek. Vždy vyjadřuje pouze kyselost, nebo zásaditost daného vzorku, což je vlastně otázkou poměru protonů a elektronů v měřeném vzorku. Digitální pH metr samozřejmě můžete používat, to je běžný postup a dokonce většinou přesnější, ale je nutné aby byl zkalibrován, což je vhodné si ověřit. Jinak správné papírky a seřízený pH metr, musí ukazovat přibližně stejné hodnoty na stejném vzorku, čili máte buď špatné papírky, nebo rozštelovaný pH metr, jinak to není možné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 8:13 pm 
Offline

Registrován: pát srp 27, 2010 3:17 pm
Příspěvky: 5
pokud mam ph 8 na digitalnim metru,tak neodpovida barve na krabicce papirku..zelena to je,ale celkem mirne zelena.tak nevim zda to hraje roli.ale jsem rad ze tedy ten digitalni je duveryhodny.

jeste malou poznamku.procital jsem toto vlakno a nekde je zminka ze probiotika co jsou na trhu jako aktimel ci jak se to jmenuje nejsou aktivni.sice jsem to nikdy nemel,nevim jake to je,ale probiotika si pestuju ve vode,a pokud bakterie nema vzduch a spravnou teplotu,tak nerostou.v tomto pripade nemaj ani jedno.takze teoreticky to muze byt zive,coz se pozna jen kdyz se oterve a necha v teple..mozna prikrmi cukrem...ale nevim jak nekdo muze prodavat mlecny vyrobek s cukrem jako neco zdraveho:))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 9:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
Jista píše:
pokud mam ph 8 na digitalnim metru,tak neodpovida barve na krabicce papirku..zelena to je,ale celkem mirne zelena.tak nevim zda to hraje roli.ale jsem rad ze tedy ten digitalni je duveryhodny.

jeste malou poznamku.procital jsem toto vlakno a nekde je zminka ze probiotika co jsou na trhu jako aktimel ci jak se to jmenuje nejsou aktivni.sice jsem to nikdy nemel,nevim jake to je,ale probiotika si pestuju ve vode,a pokud bakterie nema vzduch a spravnou teplotu,tak nerostou.v tomto pripade nemaj ani jedno.takze teoreticky to muze byt zive,coz se pozna jen kdyz se oterve a necha v teple..mozna prikrmi cukrem...ale nevim jak nekdo muze prodavat mlecny vyrobek s cukrem jako neco zdraveho:))

To neřešte, pokud jste přesvědčen, že jsou opravdu živé, budiž vám to přáno, ale oni stejně všechny výrobky jsou krémové a pokud netušíte z čeho, tak ta látka je kolagen. Přeloženo do jazyka laické veřejnosti, jde o rozemleté prasečí kůže a jiný odpad z jatek a to mě tedy určitě oslovit nedokáže.
Citace z Wikipedie : Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

Tak tedy pojídačům lahodných mlékárenských výrobků přeji dobrou chuť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 10:21 pm 
Offline

Registrován: pát srp 27, 2010 3:17 pm
Příspěvky: 5
hned jsem na to dostal chut:))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 10:09 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Dobrý den, zabýval jsem se trochu tou acidobazickou rovnováhou, a mám docela pochybnosti o smyslu měření pH moči.
Co říkáte např. na tohle, mám to ze stránek o metabolických typech, kde se kromě acidobazické nerovnováhy zabývají i jinými, podle nich důležitějšími nerovnováhami:

1) U acidózy doprovázené nadbytkem draslíku je pH moči obvykle 6,3 a více, pH slin je obvykle 6,8 a více. Je zajímavé, že při této acidóze může být moč zásaditá - ledviny vylučují přebytek draslíku (K+), zatímco kyselinotvorný vodík (H+) zůstává v těle.
2) U alkalózy doprovázené vyčerpáním draslíku bývá pH slin obvykle 6,8 a více. Moč může být u této alkalózy kyselá (nízké pH), protože zde existuje nedostatek draslíku a ledviny chrání draslík a místo toho se zbavují kyselinotvorných vodíkových iontů.

Vzhledem k tomu, že vitariánské diety zpravidla obsahují strašně velké množství draslíku a navíc málo sodíku, když se nesolí, nebude při měření pH moči problém s tím prvním bodem? Nakolik je to pH moči opravdu vypovídající o stavu těla?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 7:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
Dobrý den, zabýval jsem se trochu tou acidobazickou rovnováhou, a mám docela pochybnosti o smyslu měření pH moči.
Co říkáte např. na tohle, mám to ze stránek o metabolických typech, kde se kromě acidobazické nerovnováhy zabývají i jinými, podle nich důležitějšími nerovnováhami:

1) U acidózy doprovázené nadbytkem draslíku je pH moči obvykle 6,3 a více, pH slin je obvykle 6,8 a více. Je zajímavé, že při této acidóze může být moč zásaditá - ledviny vylučují přebytek draslíku (K+), zatímco kyselinotvorný vodík (H+) zůstává v těle.
2) U alkalózy doprovázené vyčerpáním draslíku bývá pH slin obvykle 6,8 a více. Moč může být u této alkalózy kyselá (nízké pH), protože zde existuje nedostatek draslíku a ledviny chrání draslík a místo toho se zbavují kyselinotvorných vodíkových iontů.

Vzhledem k tomu, že vitariánské diety zpravidla obsahují strašně velké množství draslíku a navíc málo sodíku, když se nesolí, nebude při měření pH moči problém s tím prvním bodem? Nakolik je to pH moči opravdu vypovídající o stavu těla?

Měření pH moči se součastným měřením pH slin je naprosto jednoznačně nepřesnější metoda rychlého zjištění stavu kyselin v organizmu. Na tom se nic zrozporovat nedá, ale samozřejmě to má také svoje mouchy, kdy to prostě lidé dělají špatně a pak to samozřejmě i špatně funguje. U bodu jedna je těžko pochopitelné, že se baví o zásadité moči a uvádějí hodnotu pH 6,3 a více. Zásaditá moč je při hodnotách nad 7 pH a ani zde nevidím žádný problém, ba právě naopak, tento stav je paradoxně schopen mnoho lidí třeba s rakovinou dostat do stabilizovaného stavu. Totéž se týká i druhého bodu a pokud se bavíme o acidóze, tak hodnoty jednoznačně pod 7 pH a alkalóza jednoznačně hodnoty nad 7 pH. Navíc pokud by jste moje rady dobře pochopil, tak i já doporučuji přijímat solanku z himalájské soli, kde se sodík pochopitelně vyskytuje a je i mnoho potravin s velice vysokým podílem organického sodíku, například celer, to si musíte trochu nastudovat. Na druhou stranu je ovšem pravda, že dlouhodobě vysoké pH moče přetěžuje ledviny a je schopné vyvolávat zánětlivé procesy v močových cestách.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 3:24 pm 
Offline

Registrován: úte srp 31, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 26
kysané zelí je zasádotvorné, kyselinotvorné či neutrální?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 9:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
tina píše:
kysané zelí je zasádotvorné, kyselinotvorné či neutrální?

Na to se názory dost různí, ale já mám vyzkoušeno, že v naprosté většině případů je zásadotvorné. Nefunguje to pouze u nějakých prapodivných kombinací, ale u jednoduché stravy to funguje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 10, 2010 8:19 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 12:25 am
Příspěvky: 21
Poprosim o pomoc

Som na 100 percent surovej strave. Uz dlhsiu dobu evidujem PH mocu viacmenej stabilne nad 7 pocas celeho dna vratane rana. Vynimku v ramci mesiaca tvoria iba 2 dni hladovky s pitim mocu a 1 den so sankou.
Ako mam postupovat, ak chcem PH dat nizsie (orechy konzumujem hodne min. 500g tyzdenne aj ked v sucasnosti nie su k dostaniu vlasske). Je pravda, ze teraz konzumujem viac melonov. Uvidim, ako to bude, ked melony nebudu.
Pls. poradte, ako bojovat s vysokym PH mocu.


Marcel


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 10, 2010 10:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
Marcel píše:
Poprosim o pomoc

Som na 100 percent surovej strave. Uz dlhsiu dobu evidujem PH mocu viacmenej stabilne nad 7 pocas celeho dna vratane rana. Vynimku v ramci mesiaca tvoria iba 2 dni hladovky s pitim mocu a 1 den so sankou.
Ako mam postupovat, ak chcem PH dat nizsie (orechy konzumujem hodne min. 500g tyzdenne aj ked v sucasnosti nie su k dostaniu vlasske). Je pravda, ze teraz konzumujem viac melonov. Uvidim, ako to bude, ked melony nebudu.
Pls. poradte, ako bojovat s vysokym PH mocu.


Marcel

Vyzkoušejte větší dávky vitamínu C a uvidíte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 7:24 am 
Offline

Registrován: sob lis 14, 2009 10:07 pm
Příspěvky: 109
Jarda píše:
Vyzkoušejte větší dávky vitamínu C a uvidíte.

Taky toto řeším. když potřebuji snížit pH, tak asi není vhodné pít živou vodu, která je alkalická, viďte?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 8:45 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28277
Bydliště: Poděbrady
Inka píše:
Taky toto řeším. když potřebuji snížit pH, tak asi není vhodné pít živou vodu, která je alkalická, viďte?

To pak opravdu není vhodné a na prudké snížení pH se dá použít i silný vepřový vývar, pokud to nebude v rozporu s vaším přesvědčením.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 4:02 pm 
Offline

Registrován: úte říj 26, 2010 3:30 pm
Příspěvky: 1
Jarda píše:
Měření pH moči se součastným měřením pH slin je naprosto jednoznačně nepřesnější metoda rychlého zjištění stavu kyselin v organizmu. Na tom se nic zrozporovat nedá, ale samozřejmě to má také svoje mouchy, kdy to prostě lidé dělají špatně a pak to samozřejmě i špatně funguje. U bodu jedna je těžko pochopitelné, že se baví o zásadité moči a uvádějí hodnotu pH 6,3 a více. Zásaditá moč je při hodnotách nad 7 pH a ani zde nevidím žádný problém, ba právě naopak, tento stav je paradoxně schopen mnoho lidí třeba s rakovinou dostat do stabilizovaného stavu. Totéž se týká i druhého bodu a pokud se bavíme o acidóze, tak hodnoty jednoznačně pod 7 pH a alkalóza jednoznačně hodnoty nad 7 pH. Navíc pokud by jste moje rady dobře pochopil, tak i já doporučuji přijímat solanku z himalájské soli, kde se sodík pochopitelně vyskytuje a je i mnoho potravin s velice vysokým podílem organického sodíku, například celer, to si musíte trochu nastudovat. Na druhou stranu je ovšem pravda, že dlouhodobě vysoké pH moče přetěžuje ledviny a je schopné vyvolávat zánětlivé procesy v močových cestách.

Dobrý den Jardo a ostatní znalci. Poradíte/odkážete mě na nějakou část fóra, kde se mohu dozvědět, čím přesně měříte Ph moči a slin a kde to mohu pořídit? Jak často je dobré si ze začátku měřit PH než člověk dostane praxi a porozumí pocitům těla? Díky \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 8:57 pm 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 142
[quote="picasso":id4apuga]Dobrý den Jardo a ostatní znalci. Poradíte/odkážete mě na nějakou část fóra, kde se mohu dozvědět, čím přesně měříte Ph moči a slin a kde to mohu pořídit? Jak často je dobré si ze začátku měřit PH než člověk dostane praxi a porozumí pocitům těla? Díky [/quote:id4apuga]
tyhle papírky jsou ideální:

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 75 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz