Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 9:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř dub 19, 2017 7:32 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
krasnagadgetka píše:
Prosím vás, kam zařadit tyto potraviny? Názory se na internetu hodně liší nebo jsem je tam vůbec nenašla. Děkuji.

vařená rajčata
luštěniny
neloupaná rýže
vepřové maso
kapusta
řasy
kokosový olej
mochyně
zázvor
kokosové mléko
brusinky
jablečný ocet
wasabi
raw kakao
psylium
kimchi
kamu kamu
rakytník
česnek
zelený čaj
ovocný čaj
bancha
fermentovaná zelenina
maca
tibi nápoj
agar

U poloviny věcí bych se odvážil říci:
" Proč se tím vůbec zabývat a proč to jíst?"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 19, 2017 8:31 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Děkuji za přínosnou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 19, 2017 10:14 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
krasnagadgetka píše:
Děkuji za přínosnou odpověď.

Pokud se zabýváme "dělením stravy" (ve smyslu zvýšeného zájmu o vlastní tělo a pohodový fysický život, ve smyslu zájmu o jednoduchost, účelnost a minimalismus ve stravování se), pak je má jemná ironie na místě. Neberte to zle.
Snad se již známe natolik, abyste věděla, že jsem zastáncem zcela minimálního příjmu potravy (jak to jen jde) a pokud se něco jí, tak základní suroviny, míchané v minimální míře.
Složité pokrmy vařit a jíst jen s absolutní jistotou, že to tělo chce a zvládne, v ten den, v tu hodinu. Dát na pocity, ne na výmysly a teorie a plánování dle vyčteností.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 20, 2017 10:37 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
ctihodnymuz píše:
Složité pokrmy vařit a jíst jen s absolutní jistotou, že to tělo chce a zvládne, v ten den, v tu hodinu. Dát na pocity, ne na výmysly a teorie a plánování dle vyčteností.

Ctihodnymuz, si ten najlepsi TEORETIK na svete...
Kto moze mat absolutnu istotu v tom, aka potravina v akej uprave a v akom mnozstve je pre neho tou najlepsou volbou v presne urcity cas urciteho dna, v urcitom psychickom stave, atd ?.... Takmer uplne NIKTO. A ten kto udajne ano, aky ka na to dokaz? Taky ako maju dlhorocni vegani vyzerajuci horsie ako ich "vsejedacski" kolegovia ktori su ich rovesnici? Sebaklam je vlastny len cloveku. P9znam par 50tnikov veganov, ktori velmi dbaju o svoje zdravie (posty, otuzovanie, sportovanie, aj meditacia), ale nevyzeraju ani o rok mladsie nez bezny muz v ich veku. No ti vegani dristaju, ze maju 100% istotu ze je pre nich najvyzivnejsia veganskas strava a ze vdaka nej pomalsie starnu.... Zaujimalo by ma ako by sa zatvaril vegan ktory ma dvojca ktore nevidel 30 rokov, a to dvojca (napr. muz, muzi dvojicky) by tiez sportoval, daval si kratkodobe hladovky, atd, ale k tomu aj kostno-kozne vyvary, kefir, mäso, vajicka, maslo, ryby.... Garantujem, ze ten na hlavne zivocisnei strave by vyzeral mladsie = starol by pomalsie. Ale ten vegan by si nasiel nejaku vyhovorku, napr. by povedal, ze jeho brat ma leps8e vyrieseny byt, nema tam ziadnu geopatogennu zonu, alebo starne pomalsie lebo si lepsie rozumie so svojou partnerkou nez on....
Trochu som odbocil, ale to len preto aby som napisal ze malokto netrpi sebaklamom.... Cize spoliehat sa stopercentne na pocity, ktore su u 99% ludi ovladane egom??... To uz mozem verit ciganke ktora chodi po bedniach, ze mi vyvesti buducnost...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Naposledy upravil SemTamTuPrídem dne čtv dub 20, 2017 8:26 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 20, 2017 7:13 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Neberu to zle, ale už si to tu čtu asi dva roky a buď jsem uplne blbá nebo prostě není úplně lehké se v tom zorientovat, tak se mi nedivte, že na takovéto odpovědi nemám náladu. Jestli mi chcete pomoci, tak mi radši napište, jaké potraviny z těch, co jsem uvedla, byste do jídelníčku nezařazoval a proč a nebo do jaké skupiny je mám zařadit.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 12:28 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Podle koho kombinujete potraviny? Koukala jsem na kombinování potravin podle Dr. Sheltona. Jsou níže uvedené informace prosím vás správně? Není mi vůbec jasné, s čím mohu tedy kombinovat např. červenou řepu, mrkev. Někdy si je dělám v odšťavňovači a ještě si do toho přidám třeba okurku a nebo jindy jablko a celer. \":-(\"
Moc děkuji.




Mezi bílkoviny řadíme: ořechy a semínka, suché luštěniny,dužninu kokosu

Mezi škroby řadíme dýně, dužnina kokosu, , artyčoky mrkev, červená řepa

Neutrální řadíme : zelené fazolky, fazolové lusky, tuřín, olivy

Mezi polosladké ovoce řadíme : meruňky, brusinky, borůvky, jahody, nektarinky, maliny, ostružiny, sladký angrešt, mango, bezinka, oliva, čerstvý fík, sladké jablko, třešně sladké, sladké broskve,

Mezi kyselé ovoce řadíme : pomeranče, ananas, kyselé jablka, kyselé ryngle a švestky, citróny, grepy, kyselé broskve, limetky, kyselé víno, rajčata, višně, kyselý angrešt, kyselé hrušky


1) Všechno co obsahuje v dužnině semena jsou plody (napr. rajčata, okurky a dýně) nekonzumovat se zeleninou. Maximálně se zeleninou chudou na bílkoviny a škroby. Rajčata nekombinujte s žádným ovocem, ale maximálně je lze kombinovat s listovou zeleninou bez obsahu škrobu.

2) Ovoce jíst jen jako samotné... a když kombinovat tak jen kyselé s kyselým či polosladkým nebo sladké se sladkým či polosladkým, ale nikdy né kyselé se sladkým...
3) Avokádo nejlépe kombinovat s neškrobouvou zeleninou, s kyselým ovocem ale nikdy ne se sladkým ovocem.

4) Bílkoviny kombinovat se zeleninou neobsahující škrob. Zelenina chudá na škrob se hodí k zelenině, která je zároveň i ovocem jako rajčata (ne sladká a kyselinu obsahující plodová zelenina).

5) Cukr, sirupy a sladidla včetně medu by se neměly nikdy užívat k dochucování žádné potravy.

6) Když už tuky (oleje apod), tak pouze se zeleninou neobsahující škrob nebo na škrob velmi chudou.

7 ) Melouny pouze samostatně.

\"8)\" Zeleninu neobsahující škrob můžeš kombinovat mezi sebou, nebo s proteiny a nebo se škrobem ale nikdy ne s proteiny a škrobem současně.

9) Mléku se vyhni a pokud už tak jen samostatně.

10) Kyselé by se nikdy nemělo konzumovat se škroby – např. obilné kaše s jablky a nehledě na to kdyby k tomu ještě přidal med nebo hrozinku.

11) Kyselé ovoce a bílkoviny- Citrusové ovoce, rajčata, ananas, jahody a další kyselé plody by se neměly kombinovat se sýry, vejci, ořechy

12) Sladké ovoce : a škroby - Špatná kombinace. Cukru obsaženému ve sladkém ovoci by nemělo nic bránit průchodem žaludkem do dvaceti minut.

13) Bílkoviny a tuky: Špatná kombinace. Jestliže potravina obsahuje bílkovinu obsahuje zároveň už i tuk vhodného složení. Naše tělo si vystačí s minimem tuků. Tuk zpomaluje vyměšování trávících šťáv, snižuje účinnost pepsinu a kyseliny chlorovodíkové nezbytné pro trávení bílkovin. I sebemenší množství tuku je schopno snížit trávící schopnost organismu až o 50%. Uživejte tedy tuky s opatrností a nepoužívejte jiné tuky než tuky Avokáda a ořechů.

14) Bílkoviny a jiné bílkoviny: Špatná kombinace.

15) Škrob a tuky: Špatná kombinace. Tuk brzdí odchod stráveného škrobu do střeva a to vede ke kvasu. Jestliže jíte tuky s listovou zeleninou a natěmi, pak je jejich brzdná schopnost pozastavena.

16) Škrob a jiné škroby: Špatná kombinace. Následky jsou ještě horší než u jiných kombinací. Zeleninu s mírným obsahem škrobu lze kombinovat se zeleninou s větším obsahem škrobu např. mrkev a brambory, ale nikoliv s obilninami a luštěninami.

Avokádo : Nejlépe je jíst s listovou zeleninou a natěmi, Dále pak lze avokádo kombinovat s nakyslým nebo kyselým ovocem. To je dokonce lepší kombinace než když se kombinuje listová zelenina s ovocem. Protože avokádo obsahuje málo bílkovin, lze jej zkombinovat i s brambory nebo jinými škrobovitými jídly za předpokladu, že součástí této kombinace je i listová zelenina. Avokádo by se nemělo nikdy kombinovat s ořechy a semeny.




Nakyslé ovoce lze kombinovat se sladkým ovocem... zejména když chceme dosladit pro lepší chuť. Pro lidi s oslabeným trávením jsou banány však nejlepší jako samostatné jídlo. Ostatní je mohou zkombinovat s datlemi nebo rozinkami, sladkým hroznovým vínem a jiným sladkým ovocem a listovou a naťovou zeleninou. Sladké a sušené ovoce by se mělo používat zřídka, protože cukr je vněm koncentrovanější a snadno může dojít ke kvasu když se neodhadne kyselost ostatních plodů v kombinaci. Proto je vhodnější toto ovoce vždy kombinovat jen s listovou a naťovou zeleninou.

Kombinovat ovoce jen s čerstvou listovou a naťovou zeleninou. Tyto kombinace ještě dokonce zlepší trávení ovoce.

Listová zelenina se velmi dobře hodí ke všem jídlům a měla by tvořit většinu vašeho jídelníčku. Během týdne jezte rozmanité druhy zeleniny jak je to jen možné. Zelenina především bez obsahu škrobu zanechá žaludek beze změny, pokud ovšem nepoužijete nějakou olejnatou zálivku která celé trávení zkomplikuje.

Vyhněte se příliš zralému ovoci, to je rovněž jedna z příčin zažívacích potíží.

Obiloviny a luštěniny je nejlépe jíst naklíčené. Klíčením přejdou do stavu živé zeleniny a jsou obohaceny kyslíkem. Staly se tedy potravou předtrávenou. Jiné semena lze klíčit také.

Vodu - Nepijte však během jídla ani po jídle (v závislosti na složitosti kombinace) abyste neředily trávící enzymy.

Tabulka kombinování potravin podle Dr. Sheltona
B Š T MV-S MV-K Z-NŠ-V Z-S O-K O-P O-S-S M
B -- -- -- -- -- + + -* -- -- --
Š -- + + -- -- + + -- ++ - --
T -- + + ++ ++ + + + + + --
MV-S -- -- + + + - - ++ ++ -- --
MV-K -- -- + + + - - ++ ++ ++ --
Z-Č-V + + + - - + + - ++ - --
O-P -- -- + ++ ++ - - + + + ++
O-K -- -- + ++ ++ ++ ++ + + - ++
O-S-S - - + - ++ - - - + + ++
M -- -- -- -- -- -- -- -- ++ ++ +


Vysvětlivky:
B = Bílkovina
Š = Škrob
T = Tuk
MV-S = Mléčné výrobky sladké
MV-K = Mléčné výrobky kysané
Z-Č+V = Zelenina čerstvá + vařená
Z-NŠ+V = Zelenina neškrobová + vařená
Z-Č = Zelenina čerstvá
O-P = Ovoce polosladké
O-K = Ovoce kyselé
O-S+S = Ovoce sladké + sušené
++ = Skvělá kombinace
-- = Špatná kombinace
+ = Dobrá kombinace
- = Snesitelná kombinace
* Kyselé ovoce jde skvěle s ořechy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 12:28 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
SemTamTuPrídem píše:
Garantujem, ze ten na hlavne zivocisnei strave by vyzeral mladsie = starol by pomalsie. Ale ten vegan by si nasiel nejaku vyhovorku, napr. by povedal, ze jeho brat ma leps8e vyrieseny byt, nema tam ziadnu geopatogennu zonu, alebo starne pomalsie lebo si lepsie rozumie so svojou partnerkou

Nieje to tak, mohlo by to dopadnut aj tak, ze ten nevegan dvojnik, by uz zapasil s rakovinou a isiel by dole. Zavisi to aj od inych veci ako od stravy, strava je len urcita cast, ktora vplyva na zdravie, viac ale zavazia duchovne, dusevne a emocne zalezitosti, a koniec koncou aj psychika, ale programy ti tam nahraju, a ktorym uveris. Strava to len ovplyvnuje. Urcite ale veganska strava ovplyvni vsetko k lepsiemu, myslim v duchovnom svete. Maso je smrt pre duchovny svet. Moze sa ale stat aj take, ako v pripade Steve jobsa, ze rakovinu nakoniec dostane vegan, (aj na vitarianskom fore zomrela jedna vitarianka, na rakovinu, teda v skutocnosti rakovinu dostala az po prechode na vitariansku stravu), nezavisi to len cisto od stravy. Napriklad, pricinou chorob je aj dusevna necistota, napriklad sexualny hriech a perverzia... moze to byt tak, a neraz to tak byva, ze jeden masojed, je krestan katolik, zije rodinne a zdarvo, kym vegan sa da na alternativne veci, a vo vsetkom vidi utok a nevedomost, a takisto, zije nemravne sexualne, pacha sexualne uchylky, smilni (prave u hippies-alternativcov a neraz prave z tohto alternativneho hippie smeru vyplynie veganstvo to casto vidno, ze su sexualne nemravni, potetovani, popiercingovani, cize tu alternativnu duchovnu cestu si vysvetlili po svojom...Osho je napriklad typicky priklad falosnej duchovnej cesty, kedy ludia neraz upadnu na sexualne nemravnosti... proste ta free iluzia ze mozu vsetko)... kym ten krestan ma len jednu zenu cely zivot, a s manzelkou sex nema, teda je sexualne uplne cisty a mravny. V tomto pripade je jasne, ze ten vegan ochorie ovela skor, ale je to kvoli inym veciam.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 6:29 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Nezkoušeli jste přidat do podmáslí sušenou syrovátku nebo syrovátkový protein, aby se trávilo jednoznačně jako sacharid nebo bílkovina? Dá se tzatziki z okurky a řeckého jogurtu nahradit jedno hlavní jídlo?

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 7:08 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Alopat píše:
Nezkoušeli jste přidat do podmáslí sušenou syrovátku nebo syrovátkový protein, aby se trávilo jednoznačně jako sacharid nebo bílkovina? Dá se tzatziki z okurky a řeckého jogurtu nahradit jedno hlavní jídlo?

Okurka v jogurtu v nezanedbatelném množství (plus česnek, pepř a olivový olej included) je plnohodnotné hlavní jídlo.
V čem je problém? Hlavní jídlo je totiž cokoliv. Nejsou jídla hlavní a jídla "vedlejší".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 7:57 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Za hlavní chod momentálně považuji jídlo, kde je tak 20 gramů sacharidů na 50 gramů bílkovin, což právě splňuje vysokobílkovinný jogurt, který jsem právě objevil - brambory s masem začínají být nudné. Toho tuku při redukční dietě také moc nepotřebuji, ale čajová lžička oleje z tresčích jater u večeře a másla ke snídani mi jenom prospěje a pomůže roztopit kotel. V poledne mi stačí nějaké to ovoce a sklenice mléka, ráno jím 2 plátky pumpernickelu po 18 gramech sacharidů a dojídám k tomu loňské kysané zelí.

Jsou lidé jako já a bude to patrně většina bělochů, kterým mléko a mléčné produkty jednoznačně pomáhají v boji s Helicobacterem Pylori a možná i candidou a prvoky skrze obalení sliznic mléčným tukem a prebiotickou výživou střev - kysané zelí a celozrnná strava s dostatkem vlákniny, i když také pomáhá, se v dlouhodobém horizontu ukázala býti nedostatečnou.

Dalo by se říci, že jsem v pasti - na celých, prasklých a nasekaných zrnech černého chleba pumpernickelu se patogenní bakterie v žaludku dle mnou nabyté zkušenosti sice nemůže přiživit, ale po neodblokovaných lektinech bolí kostra a klouby - napařování a pečení evidentně neproběhlo tradičním způsobem výroby, přítomnost pekařského droždí vždy svědčí o zkrácení doby přípravy potřebné k odblokování antinutričních látek.

A co Vy, považujete za hlavní jídlo dne oběd nebo večeři - hotové jídlo v závodce nebo vydatnou minutku, když rychlá snídaně a svačina to vzhledem k množství asi nebude?

https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120871289
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001020021534
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415&p=82612&hilit=kasein&sid=25b11210d7e4369f1efbf5b3d13ffc2a&sid=a267cf59cdf255f3d21db270b650f361#p82612

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 02, 2017 10:15 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 297
krasnagadgetka píše:
Prosím vás, kam zařadit tyto potraviny? Názory se na internetu hodně liší nebo jsem je tam vůbec nenašla. Děkuji.

vařená rajčata
luštěniny
neloupaná rýže
vepřové maso
kapusta
řasy
kokosový olej
mochyně
zázvor
kokosové mléko
brusinky
jablečný ocet
wasabi
raw kakao
psylium
kimchi
kamu kamu
rakytník
česnek
zelený čaj
ovocný čaj
bancha
fermentovaná zelenina
maca
tibi nápoj
agar

Co přesně tím myslíte, kam tyto potraviny zařadit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 03, 2017 8:34 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat: Prekvapuje ma, ze tak nabity znalostami si kupujes jogurt v Tescu.... \":shock:\"
Ved si ho rob sam v jogurtovaci z nepasterizovaneho mlieka, alebo este lepsie - robievaj si kefir... A ked chces sacharidy v co najmensom mnozstve (ale nie na nule), tak do kefiru rozmixuj napr. trochu kokosoveho oleja + maliny, alebo ine nizkosacharidove no nie kysle ovocie (kefir je totiz kysly)... Ak moze byt sacharidov viac, tak banany. A k tomu bio skoricu, bio prazene kakao... Stipku himalajskej soli...
Ja mam dnes na ranajky 7dcl nepaaterizovaneho kefiru, v nom rozmixovanych 150g malin, 35g kokosoveho oleja, mokka lyzicku skorice a asi 7g kakaa... Maslo mam kazdy den cca 210g, nepasterizovane. No kefir mi nejak viac chuti s kokosovym olejom nez s maslom. A uplne najviac kombinacia kefir + banany + kokosovy olej + skorica/pernikove korenie + kakao/karobovy prasok. A 1-2 stipky himalajskej soli k tomu. Vsetko pekne zmixovane nejakych 12-14 hodin dopredu, a sfermentovane (kefir tak sekundarne) v izbovej teplote tych 12-14 hodin. Ak to chces hustejsie, tak ten "mix" fermentuj v chladnicke, nejakych 24 hodin. Ja si to vsak aj tak vzdy zohrejem vo vodnom kupeli, lebo jedlo o objeme nejakych 850-1100ml (podla toho ci bobulovite ovocie, alebo 3 banany), studene z chladnicky, nie je vhodne pre moju konstituciu. Preto to oteplim na vlazne, a skorica ci pernikove korenie tomu dodaju teplotvorne vlastnosti do urcitej miery... Mozno aj kakao ci karob. Oba prazene.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 03, 2017 1:28 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
S těmi kupovanými jogurty nevím, někdo tvrdí, že jsou s hybridní zmrazenou kulturou jež ztratila reprodukční schopnost, ale v těchto se bakterie doopravdy množily: "Většina jogurtů povinnost splnila a dva vzorky, Milko a Hollandia, dokonce obsahovaly v poslední den spotřeby přes miliardu živých kultur, tedy o dva řády více." Strava bez mléka může být docela hazardování se životem, vzhledem k tomu, že je v něm dobře vstřebatelný jód a z jodidované soli se vstřebá pouhých 10%.

Problém nebude v mléce, to od nynějška považuji za posvátné, ale ve vyváženém poměru vápníku k hořčíku (v kostech 2:1, ovšem v srdci, krvi a mozku přesně opačný 1:2), stejně tak nedostatku Vitamínů A, D a K2 a zahleňující kombinaci kysaných mléčných výrobků s obilovinami. A dokonce půjdu tak daleko, že budu pití syrového mléka a syrovátky doporučovat nemocným a zrající měkké sýry a fermentované tvrdé sýry na dlouhověkost. Při doplňování mega dávky B-komlexu stačí pro běžnou konzumaci i šetrně pasterované, pokud jej nechcete nechat sednout či dále zpracovávat kysáním.

https://www.akcniceny.cz/spotrebitelsky-test/test-dnes-bile-jogurty/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne stř kvě 03, 2017 5:47 pm, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 03, 2017 3:49 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Alopat píše:
S těmi kupovanými jogurty nevím, někdo tvrdí, že jsou s hybridní zmrazenou kulturou jež ztratila reprodukční schopnost, ale v těchto se bakterie doopravdy množily: "Většina jogurtů povinnost splnila a dva vzorky, Milko a Hollandia, dokonce obsahovaly v poslední den spotřeby přes miliardu živých kultur, tedy o dva řády více."
Strava bez mléka může být docela hazardování se životem, vzhledem k tomu, že je v něm dobře vstřebatelný jód a z jodidované soli se vstřebá pouhých 10%. Problém nebude v mléce, to od nynějška považuji za posvátné, ale ve vyváženém poměru vápníku k hořčíku (v kostech 2:1, ovšem v srdci, krvi a mozku přesně opačný 1:2) a stejně tak nedostatku Vitamínů A, D a K2. https://www.akcniceny.cz/spotrebitelsky-test/test-dnes-bile-jogurty/

Děkuji za tento příspěvěk. A který jogurt z těchto dvou je zdravější co se týká složeníí?

U toho Milko je: Složení: mléko, smetana, jogurtová kultura s Bifidobacterium BB-12, vápník: 111 mg/100 g, bílkoviny: 8,2 %, tuk: 5,8 %, tukuprostá sušina: 13,3 %, živé jogurtové bakterie: 1,2 mld.

U Holandie: Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus, vápník: 126 mg/100 g, bílkoviny: 3,8 %, tuk: 3,9 % tukuprostá sušina: 8,8 %, živé jog. bakterie: 1,5 mld

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 03, 2017 5:02 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Zdravější bude takový, který je vyroben z čerstvého mléka a smetany a nebyla z něj odebrána syrovátka, avšak kulturistům a dietářům může vyhovovat úplně jiný poměr tuků a bílkovin. I když také jak pro koho, kasein a smetana ničí Helicobacter Pylori, syrovátka posiluje imunitu a ničí candidu a raka. Ale jak navádí Semtamtupridem, je třeba se posunout dál a jezdit si pro mléko do kravína.

https://www.dtest.cz/clanek-5767/jak-vybrat-recky-jogurt
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=82612&sid=06ced5c66c2373a4589043b498244dab&sid=cac55837cae6bff92fa4e8c488601787#p82612

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz