Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 20, 2019 3:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2018 12:30 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jantar píše:
vznik života to je zvláštní.

mimochodem jste si jist, že nějaký ten lactobacil přežije koupel v žaludku?

V beznom jedle nic neprezije, bohuzial. Kysane zeli pokial viem obsahuje len nejake zakladne laktobacily, a tie nepreziju urcite 2 a viac hodin v zaludku.

Je vsak sanca, pokial sa zje kysla kapusta nalacno a mensie mnozstvo, moze to byt stravene za hodinu. Vtedy je nejaka miziva sanca, ze nieco prezije (odhadujem tak do 1% bakterii), ale ak si das k tej kyslej kapuste nejaky jednoduchy cukor (bohuzial neviem mnozstvo, aku koncentraciu to musi dosiahnut), napriklad par hrozienok, trochu medu, ci fruktozy, tak sance na prezitie laktobacilov sa zvysuju priblizne 3,5x podla studie. Cize tu hodinku by uz potom mali prezit. Cize, treba si dat ku kyslej kapuste zjedeniej nieco sladke.
Dalsia moznost je vypit iba stavu z kyslej kapusty nalacno a zase nieco sladke (pol cajovej lyzicky medu). To by malo viacmenej len prejst zaludkom do pol hodiny. Vtedy by mali prezit prakticky vsetky.

Co si pamatam, za normalnych okolnosti vsetky bezne kmene pokapali v zaludku pri traveni jedla do pol hodiny, niektore kmene ojedinele prezili hodinu. 2 hodiny neprezilo nic. Teda nevedeli najst ani stopy po zivych bakteriach, cize zivych muselo byt menej nez 0,01% alebo ziadne. Bohuzial Jarda sa tu neopiera o ziadnu studiu, a iba tak odpoveda ako by chcel aby to bolo, ale nieje to tak. Neprezije nic za beznych okolnosti.

Potom su este specialne pro-bioticke kmene co vyschlachtili v laboratoriach. Tie maju lepsiu odolnost na kyseliny casto, a preziju cestu zaludkom. To sa ale predava v tabletkach. Popripade niekedy v pro-biotickych jogurtoch. U beznych laktobacilov, ako v bryndzi, kyslej kapuste, prirodzene vykysnutom mlieku , atd, je vsetko do pol hodiny mrtve. Smutna realita, ale studia to jednoznacne preukazala. Takze treba to jest spravnym sposobom (nalacno, male mnozstva, plus glukoza alebo fruktoza k tomu, teda cielene na prezitie probiotik). Vsetko to o probiotickych bakteriach z jedla, jogurtov a kyslej kapusty je mytus. Len aby sa to predavalo. Neopreli sa o ziadnu studiu, ked sa ich opytate, nech mi date dokaz, ze to prezije, nic nemaju. Nikdy to netestovali. No a dopadlo to tak, samozrejme, ze ked to jedna studia otestovala, nic neprezilo za beznych podmienok. Cize, bol to blud, iba reklama na probioticke bakterie, ako vplyvaju pozitivne na mikrofloru (lenze nepreziju cestu zaludkom, ale to im uz nevadi, hlavne aby sa jogurty a vsetko predavalo lepsie).
Bezny ludia to jedia k normalnemu jedlu, cize vzdy sa im to travi cez 2 hodiny - nic im neprezije. Ludia sa radi nechavaju oklamat, aby mali dobry pocit, lenze tak veci nefunguju. Takze dobra otazka... ci preziju ten kupel zaludkom. Nepreziju, takmer nikdy. Ked to ale robis cielene ako som napisal, vtedy ano. To ale nikto nevie.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2018 9:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
V beznom jedle nic neprezije, bohuzial. Kysane zeli pokial viem obsahuje len nejake zakladne laktobacily, a tie nepreziju urcite 2 a viac hodin v zaludku.

Je vsak sanca, pokial sa zje kysla kapusta nalacno a mensie mnozstvo, moze to byt stravene za hodinu. Vtedy je nejaka miziva sanca, ze nieco prezije (odhadujem tak do 1% bakterii), ale ak si das k tej kyslej kapuste nejaky jednoduchy cukor (bohuzial neviem mnozstvo, aku koncentraciu to musi dosiahnut), napriklad par hrozienok, trochu medu, ci fruktozy, tak sance na prezitie laktobacilov sa zvysuju priblizne 3,5x podla studie. Cize tu hodinku by uz potom mali prezit. Cize, treba si dat ku kyslej kapuste zjedeniej nieco sladke.
Dalsia moznost je vypit iba stavu z kyslej kapusty nalacno a zase nieco sladke (pol cajovej lyzicky medu). To by malo viacmenej len prejst zaludkom do pol hodiny. Vtedy by mali prezit prakticky vsetky.

Co si pamatam, za normalnych okolnosti vsetky bezne kmene pokapali v zaludku pri traveni jedla do pol hodiny, niektore kmene ojedinele prezili hodinu. 2 hodiny neprezilo nic. Teda nevedeli najst ani stopy po zivych bakteriach, cize zivych muselo byt menej nez 0,01% alebo ziadne. Bohuzial Jarda sa tu neopiera o ziadnu studiu, a iba tak odpoveda ako by chcel aby to bolo, ale nieje to tak. Neprezije nic za beznych okolnosti.

Potom su este specialne pro-bioticke kmene co vyschlachtili v laboratoriach. Tie maju lepsiu odolnost na kyseliny casto, a preziju cestu zaludkom. To sa ale predava v tabletkach. Popripade niekedy v pro-biotickych jogurtoch. U beznych laktobacilov, ako v bryndzi, kyslej kapuste, prirodzene vykysnutom mlieku , atd, je vsetko do pol hodiny mrtve. Smutna realita, ale studia to jednoznacne preukazala. Takze treba to jest spravnym sposobom (nalacno, male mnozstva, plus glukoza alebo fruktoza k tomu, teda cielene na prezitie probiotik). Vsetko to o probiotickych bakteriach z jedla, jogurtov a kyslej kapusty je mytus. Len aby sa to predavalo. Neopreli sa o ziadnu studiu, ked sa ich opytate, nech mi date dokaz, ze to prezije, nic nemaju. Nikdy to netestovali. No a dopadlo to tak, samozrejme, ze ked to jedna studia otestovala, nic neprezilo za beznych podmienok. Cize, bol to blud, iba reklama na probioticke bakterie, ako vplyvaju pozitivne na mikrofloru (lenze nepreziju cestu zaludkom, ale to im uz nevadi, hlavne aby sa jogurty a vsetko predavalo lepsie).
Bezny ludia to jedia k normalnemu jedlu, cize vzdy sa im to travi cez 2 hodiny - nic im neprezije. Ludia sa radi nechavaju oklamat, aby mali dobry pocit, lenze tak veci nefunguju. Takze dobra otazka... ci preziju ten kupel zaludkom. Nepreziju, takmer nikdy. Ked to ale robis cielene ako som napisal, vtedy ano. To ale nikto nevie.

Ono to má ještě druhou rovinu pohledu na věc. Hladina kyselosti v žaludku je velice rozdílná při různých druzích snědené potraviny a také při různém emočním a zdravotním stavu. Tedy již zde přestává fungovat to uvedené "vědecké" zkoumání v dané rovině jak jej popisujete. Tím nijak nerozporuji ty "vědecké" závěry, ale poukazuji na patrně tisícileté zkušenosti našich předků které určitě nic "vědeckého" nezajímalo, ale zajímalo je to že to prostě fungovalo i když z pohledu "vědy" by to fungovat nemělo. Navíc konkrétně u kysaného zelí se bavíme o poměrně značně odolném kmenu Plantárum, který má poměrně dost slušnou schopnost projít kyselým prostředím a navíc jde o kmen vysoce životaschopný s mimořádnou schopností kolonizovat střevní stěnu a eliminovat jiné patogenní druhy bakterií, které na ní žijí. Nakonec šťáva z kysaného zelí byla a je součástí mnoha druhů léčebných diet a nezkoušejte mě "vědecky" přesvědčit že se takové množství lidí a dokonce i špičkových vědců po takovou dobu zabývalo vlastně nefunkčním bludem. Zkoumá se to evidentně i nyní třeba zde jsou zajímavé informace https://www.youtube.com/watch?v=e9AEil8 ... e=youtu.be


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2018 3:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jarda píše:
Ono to má ještě druhou rovinu pohledu na věc. Hladina kyselosti v žaludku je velice rozdílná při různých druzích snědené potraviny a také při různém emočním a zdravotním stavu. Tedy již zde přestává fungovat to uvedené "vědecké" zkoumání v dané rovině jak jej popisujete. Tím nijak nerozporuji ty "vědecké" závěry, ale poukazuji na patrně tisícileté zkušenosti našich předků které určitě nic "vědeckého" nezajímalo, ale zajímalo je to že to prostě fungovalo i když z pohledu "vědy" by to fungovat nemělo. Navíc konkrétně u kysaného zelí se bavíme o poměrně značně odolném kmenu Plantárum, který má poměrně dost slušnou schopnost projít kyselým prostředím a navíc jde o kmen vysoce životaschopný s mimořádnou schopností kolonizovat střevní stěnu a eliminovat jiné patogenní druhy bakterií, které na ní žijí. Nakonec šťáva z kysaného zelí byla a je součástí mnoha druhů léčebných diet a nezkoušejte mě "vědecky" přesvědčit že se takové množství lidí a dokonce i špičkových vědců po takovou dobu zabývalo vlastně nefunkčním bludem. Zkoumá se to evidentně i nyní třeba zde jsou zajímavé informace https://www.youtube.com/watch?v=e9AEil8 ... e=youtu.be

Funguje to na zdravie, ale kvoli tomu, ze kysla kapusta (niektora) obsahuje vitamin C, plus mnohe zdrave latky, je lepsie stravitelna, nez surova. Co sa tyka mliecnych vyrobkov, nieco prejde, ved vela krat to niekto zjedol nalacno a s ovocim. Takze z globalneho hladiska to aspon trochu fungovalo.
Vacsina probiotik ale neprezije cestu zaludkom. pH v zaludku pri traveni kolise medzi 1 a 3. (3 je najmenej kysle, najvacsia sanca prezitia). Lenze pri traveni bielkovinoveho jedla nikdy nieje 3, ale nizsie. Takze tam nic neprezije (mliecne vyrobky ak sa travia dlhsie nez hodinu). Vela krat vsak ludia pojedli aj nejaky cukor k tomu a tam uz mohlo nieco prezit. Lenze, tu bola otazka, ci to prezije ten kyselinovy lazen. Odpoved je teda, ze prezije, ale len za urcitych podmienkok. A tie treba presne dodrzat. Chemia je bohuzial veda a tak ked sa nieco vyskuma, ze kape pri pH 2 do pol hodiny, tak v zaludku, urcite neprezije. To zase nemozeme byt sarlatani, lebo sa nikam nedostaneme.
Hovorim len, ze treba to preskumat presne, nie sarlatansky (tak by to mohlo byt) a utesovat sa myslienkou, ze urcite to prezije, lebo predkovia to tak robili. Veda uz odhalila vela bludov a nabozenskych fanatikov, ale ja magov a klamarov, a sarlatanov. A tak vela ludom smrdi. Pisal som, ze su odolne kmene, ktore to preziju, ale tiez maju limity. 3 hodinovu lazen, co je take priemerne jedlo varaka, sa takto travi, neprezije prakticky nic. Cize preto som pisal o tom, ako to robit, aby nieco prezilo (stava z kyslej kapusty, plus trochu medu, alebo kysla kapusta nalacno plus trochu hrozienok, alebo maly kusok bryndze, k bananu ,atd... vtedy nieco prezije). Ale pytali sme sa u beznych ludi, co to jedia k normalnym varenym jedlam, ci nieco prezije. Neprezije. Ono to treba vediet presne, co robit, aby sme sa dostali k vysledkom bio-chemickych procesov. Tiez ked doplnate vitamin nespravnym sposobom, tak je to nanic. Rovnako probiotika. Nechcem Vam brat iluzie, ale na 99% ste ziadne probiotika nedoplnili.

Treba to robit tak ako som napisal, 3 sposoby:
kysla kapusta nalacno + hrozienka (iny hroznovy cukor)
stava z kyslej kapusty nalacno, plus trochu medu/cukru
ovocie + kusok bryndze (5-10 gramovy, aby nenarusil rychle travenie ovocia). Stravi sa to do polhodiny pri a pH pri ovoci bude najmiernejsie.

Takto nieco prezije.

A nerobit to takto : velke jedlo, ktore sa travi 2-3 alebo 4 hodiny a do toho kysla kapusta/bryndza, jogurt.... takto neprezije nic.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2018 6:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Funguje to na zdravie, ale kvoli tomu, ze kysla kapusta (niektora) obsahuje vitamin C, plus mnohe zdrave latky, je lepsie stravitelna, nez surova. Co sa tyka mliecnych vyrobkov, nieco prejde, ved vela krat to niekto zjedol nalacno a s ovocim. Takze z globalneho hladiska to aspon trochu fungovalo.
Vacsina probiotik ale neprezije cestu zaludkom. pH v zaludku pri traveni kolise medzi 1 a 3. (3 je najmenej kysle, najvacsia sanca prezitia). Lenze pri traveni bielkovinoveho jedla nikdy nieje 3, ale nizsie. Takze tam nic neprezije (mliecne vyrobky ak sa travia dlhsie nez hodinu). Vela krat vsak ludia pojedli aj nejaky cukor k tomu a tam uz mohlo nieco prezit. Lenze, tu bola otazka, ci to prezije ten kyselinovy lazen. Odpoved je teda, ze prezije, ale len za urcitych podmienkok. A tie treba presne dodrzat. Chemia je bohuzial veda a tak ked sa nieco vyskuma, ze kape pri pH 2 do pol hodiny, tak v zaludku, urcite neprezije. To zase nemozeme byt sarlatani, lebo sa nikam nedostaneme.
Hovorim len, ze treba to preskumat presne, nie sarlatansky (tak by to mohlo byt) a utesovat sa myslienkou, ze urcite to prezije, lebo predkovia to tak robili. Veda uz odhalila vela bludov a nabozenskych fanatikov, ale ja magov a klamarov, a sarlatanov. A tak vela ludom smrdi. Pisal som, ze su odolne kmene, ktore to preziju, ale tiez maju limity. 3 hodinovu lazen, co je take priemerne jedlo varaka, sa takto travi, neprezije prakticky nic. Cize preto som pisal o tom, ako to robit, aby nieco prezilo (stava z kyslej kapusty, plus trochu medu, alebo kysla kapusta nalacno plus trochu hrozienok, alebo maly kusok bryndze, k bananu ,atd... vtedy nieco prezije). Ale pytali sme sa u beznych ludi, co to jedia k normalnym varenym jedlam, ci nieco prezije. Neprezije. Ono to treba vediet presne, co robit, aby sme sa dostali k vysledkom bio-chemickych procesov. Tiez ked doplnate vitamin nespravnym sposobom, tak je to nanic. Rovnako probiotika. Nechcem Vam brat iluzie, ale na 99% ste ziadne probiotika nedoplnili.

Treba to robit tak ako som napisal, 3 sposoby:
kysla kapusta nalacno + hrozienka (iny hroznovy cukor)
stava z kyslej kapusty nalacno, plus trochu medu/cukru
ovocie + kusok bryndze (5-10 gramovy, aby nenarusil rychle travenie ovocia). Stravi sa to do polhodiny pri a pH pri ovoci bude najmiernejsie.

Takto nieco prezije.

A nerobit to takto : velke jedlo, ktore sa travi 2-3 alebo 4 hodiny a do toho kysla kapusta/bryndza, jogurt.... takto neprezije nic.

Já tady nevedu spor o "vědecké" vysvětlení, protože jich existuje evidentně více a stejně jako jedni "vědci" tvrdí že to funguje a mají na tom založené celé programy, tak jiní "vědci tvrdí že to nefunguje. Dokonce ani nerozporuji ty postupy co doporučujete, nakonec proč ne, ale viděl jste to video. Pokuste se mě vysvětlit když tedy "vědecky" je dokázané že nic neprojde, kde se to tedy v těch střevech vezme, což tam máte "vědecky" doložené a prostě to tam nezpochybnitelně je. Jinak jíst kvašené výrobky do jídla je v zásadě blbost to řeší již ajurvéda a tady plně souhlasím. Zajímavá je i modulace střevního mikrobiomu stravou, což je program který běží v USA. Oni jednak jedí bez jakýchkoliv omezení kvašené výrobky a konkrétní potraviny s tím že v USA prakticky nenarazíte na lidi s mozkem schopné dodržet to co píšete a stejně výsledky mají. Reálný stav naměří ve stolici po konkrétní době aplikace, tedy i když to "věděcky" je nemožné tak to asi v reálném životě nějak možné je. Přít se nechci, podstatu problému jsem nikdy do velké hloubky nezkoumal, ale zase vím o lidech kterým toto "vědecky" nefunkční počínání upravilo různé zdravotní problémy a mnohdy i problémy zcela fatální. Já například nyní u některých klientů zkouším šťávu ze syrových brambor s trochou šťávy z kysaného zelí a maká to výborně i když to podle toho co píšete vůbec nemá fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2018 7:35 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 353
Jistěže kysané a kvašené věci vůbec nefungují, jsou v žaludky zcela zničeny a pak jde jen o zátěž organismu :roll: . Naštěstí lze mít způsob uvažování "nevědecký", pak ty věci doslova žaludek hladí, činí dobrou stolici i dobrou náladu (což je přímo svázáno s metabolismem). Tedy si fermentované, kvašené a kysané věci užívám, činí mi dobře a nemusím se zabývat vědeckými vývody. Ono to ani po operaci slinivky a jiné nedostatečnosti metabolismu (díky velkému žalu a stresu, který mám) nelze jinak. Prostě jím to, co mi činí dobře. A nezkoumám to, proč!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: čtv zář 06, 2018 2:01 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1147
ctihodnymuz píše:
Jistěže kysané a kvašené věci vůbec nefungují, jsou v žaludky zcela zničeny a pak jde jen o zátěž organismu :roll: . Naštěstí lze mít způsob uvažování "nevědecký", pak ty věci doslova žaludek hladí, činí dobrou stolici i dobrou náladu (což je přímo svázáno s metabolismem). Tedy si fermentované, kvašené a kysané věci užívám, činí mi dobře a nemusím se zabývat vědeckými vývody. Ono to ani po operaci slinivky a jiné nedostatečnosti metabolismu (díky velkému žalu a stresu, který mám) nelze jinak. Prostě jím to, co mi činí dobře. A nezkoumám to, proč!

To je ovšem nerozumné, nechat si místo eradikace šmejdů chirurgicky odstranit slinivku nebo žlučník, protože oni v těle zůstanou, leda byste si při operativním zákroku nechal vypustit krev, odsát mozek a vykuchat všechny měkké tkáně a vnitřnosti. Doporučuji zadat si do vyhledávače pancreatitis + ascariasis (Ascaris), cholecystitis + toxocarosis (Toxocara). Nejlepší je ten případ mladého muže se zápalem plic a zánětem žlučníku, kterému poté co lékař na sonu zahlédl škrkavku, udělali ještě obvyklé odběry a laboratorní testy a pacientovi v nemocnici řekli, že se nákaza hlísty nepotvrdila. Tentokrát se našla než mycoplazmata. Zaléčí se to antibiotiky a obsluha sona už příště nic hlásit nebude, Jednorazovynick by ji totiž označil za paranoidní a jeho idiotské dvojče Modrovous by ji hnalo k soudu pro šíření poplašné zprávy.

http://www.mc-praha.cz/mcp/index.php?page=parazitarni-nemoci

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pát lis 16, 2018 10:54 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Alopat : Ty tu nemas idiotske dvojca, nikto sa ti totiz v tvojom "parazitalnom fanatizme" a agresie voci tym, co ho s tebou nezdielaju, rovnat nemoze...

All : Ahojte. Po X mesiacoch velmi dobreho travenia som si spravil kapustove (zeli) pickles... Dnes ho jem treti den, a...nejak mi zle travi...v zmysle, ze viac grgam, a jemnucko (naznakovo) pali zaha... To zvysene grganie a jemnucke palenie zahy som cele mesiace (pauza od pickles, v lete sa mi ho nepodarilo urobit kvol vysokej teplote) nepoznal... Vyzera to tak, ze za to moze PICKLES.... ...JE TO MOZNE ???
Jedavam ho na konci jedla, v ktorom je asi 90g sacharidov (ferment. varena obilna/strukovinna kasa), 130g zivocisnych tukov a asi 70g zivocisno-rastlinnych bielkovin.... Moje jedla bez pickles mi nesposobuju prehnane grganie a ani naznakove palenie zahy....Bude sa to pickles s niecim z toho "byt" ?

Nechcem sa vzdat pickles.... ak ho zjem nalacno a pockam 30 minut, bude dovtedy stravene ? Nechcem len stavu, chcem aj potravu pre mikrobiom (celuloza nejaka, atd...)...V takom pripade by som pokracoval s jedenim pickles... Ak ale bude potrebovat na stravenie 100g rozmixovaneho pickles hodinu na to, aby sa to nebilo s inym jedlom tak, zial, vykaslem sa na pickles.... Uz ta polhodina je hranicna, nemam na to cas...pred jedenim fyzicky cvicim, robim dych. cvicenia, po cviceni pol hodina pauza, a az potom jem.... som rad, ze to stiham...
Dakujem za nazor/nazory.

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: sob lis 17, 2018 8:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Alopat : Ty tu nemas idiotske dvojca, nikto sa ti totiz v tvojom "parazitalnom fanatizme" a agresie voci tym, co ho s tebou nezdielaju, rovnat nemoze...

All : Ahojte. Po X mesiacoch velmi dobreho travenia som si spravil kapustove (zeli) pickles... Dnes ho jem treti den, a...nejak mi zle travi...v zmysle, ze viac grgam, a jemnucko (naznakovo) pali zaha... To zvysene grganie a jemnucke palenie zahy som cele mesiace (pauza od pickles, v lete sa mi ho nepodarilo urobit kvol vysokej teplote) nepoznal... Vyzera to tak, ze za to moze PICKLES.... ...JE TO MOZNE ???
Jedavam ho na konci jedla, v ktorom je asi 90g sacharidov (ferment. varena obilna/strukovinna kasa), 130g zivocisnych tukov a asi 70g zivocisno-rastlinnych bielkovin.... Moje jedla bez pickles mi nesposobuju prehnane grganie a ani naznakove palenie zahy....Bude sa to pickles s niecim z toho "byt" ?

Nechcem sa vzdat pickles.... ak ho zjem nalacno a pockam 30 minut, bude dovtedy stravene ? Nechcem len stavu, chcem aj potravu pre mikrobiom (celuloza nejaka, atd...)...V takom pripade by som pokracoval s jedenim pickles... Ak ale bude potrebovat na stravenie 100g rozmixovaneho pickles hodinu na to, aby sa to nebilo s inym jedlom tak, zial, vykaslem sa na pickles.... Uz ta polhodina je hranicna, nemam na to cas...pred jedenim fyzicky cvicim, robim dych. cvicenia, po cviceni pol hodina pauza, a az potom jem.... som rad, ze to stiham...
Dakujem za nazor/nazory.

Tak to že to chcete vy ještě neznamená že takové počínání chce i vaše tělo. Breberky v těle mají svoje prostředí vyvážené a vytvořenou rovnováhu a vy jim tam šoupnete nějaké migranty a divíte se že se to původnímu obyvatelstvu jeví jako blbý nápad. Pokud vám dobře tráví a kadíte předpisově nikdy se nesnažte do svého mikrobiomu šťourat i když vaše pohnutky zdánlivě vypadají dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2018 8:58 pm 
Offline

Registrován: ned lis 18, 2018 8:39 pm
Příspěvky: 12
Jednorazovy_Nick píše:
Alopat : Ty tu nemas idiotske dvojca, nikto sa ti totiz v tvojom "parazitalnom fanatizme" a agresie voci tym, co ho s tebou nezdielaju, rovnat nemoze...

All : Ahojte. Po X mesiacoch velmi dobreho travenia som si spravil kapustove (zeli) pickles... Dnes ho jem treti den, a...nejak mi zle travi...v zmysle, ze viac grgam, a jemnucko (naznakovo) pali zaha... To zvysene grganie a jemnucke palenie zahy som cele mesiace (pauza od pickles, v lete sa mi ho nepodarilo urobit kvol vysokej teplote) nepoznal... Vyzera to tak, ze za to moze PICKLES.... ...JE TO MOZNE ???
Jedavam ho na konci jedla, v ktorom je asi 90g sacharidov (ferment. varena obilna/strukovinna kasa), 130g zivocisnych tukov a asi 70g zivocisno-rastlinnych bielkovin.... Moje jedla bez pickles mi nesposobuju prehnane grganie a ani naznakove palenie zahy....Bude sa to pickles s niecim z toho "byt" ?

Nechcem sa vzdat pickles.... ak ho zjem nalacno a pockam 30 minut, bude dovtedy stravene ? Nechcem len stavu, chcem aj potravu pre mikrobiom (celuloza nejaka, atd...)...V takom pripade by som pokracoval s jedenim pickles... Ak ale bude potrebovat na stravenie 100g rozmixovaneho pickles hodinu na to, aby sa to nebilo s inym jedlom tak, zial, vykaslem sa na pickles.... Uz ta polhodina je hranicna, nemam na to cas...pred jedenim fyzicky cvicim, robim dych. cvicenia, po cviceni pol hodina pauza, a az potom jem.... som rad, ze to stiham...
Dakujem za nazor/nazory.

Jednorazovy_Nick, není 130 gramů tuku v jednom jídle náhodou ta příčina problému? Mně to připadá teda hodně velká dávka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pát lis 23, 2018 12:47 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Fefra : Pred par mesiacmi som bol dlhu dobu na 1 jedle denne... Vtedy som mal v jednom jedle 250-300g tukov... A ziadny problem, ak som si za jedlom nedal pickles... Takze asi tak :-)

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř dub 24, 2019 12:48 pm 
Offline

Registrován: stř čer 15, 2016 2:52 pm
Příspěvky: 49
Když si koupím kysené zelí z obchodu v sáčku, je jasné že tam už žádné probiotika nebudou. Ale bude tam vitamin K2 ? Aspon trocha ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř dub 24, 2019 3:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
ondra258 píše:
Když si koupím kysené zelí z obchodu v sáčku, je jasné že tam už žádné probiotika nebudou. Ale bude tam vitamin K2 ? Aspon trocha ?

Na ten vitamín K2 nedovedu odpovědět tím jsem se nikdy nezabýval, ale pokud jde o bakterie ne vždy tam nutně nemusí být. Existují producenti kteří nepřidávají žádné svinstvo na zakonzervování a prodávají opravdu živý produkt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pát dub 26, 2019 1:41 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1147
Od takového místního producenta kysaného zelí a zároveň pěstitele hlávek jsme si v posledních letech brali již hotový výrobek k uskladnění v kameninovém soudku. Je to alternativa k možnosti vlastního krouhání a nakládání, které jsme doma praktikovali po desetiletí. Vzhledem k tomu, že jsem krom pročištění, neb mi to zprvu párkrát prohnalo, nezaznamenal žádný výraznější zdravotní efekt, tak jsem se spokojil s občasným nákupem konzervovaného zelí z obchodu, které sice není moc živé (zároveň není spojeno s výskytem plísní a kvasinek), ale poslouží alespoň jako nízkokalorické plnidlo k masu. Pokud bych jej začal konzumovat více, tak bych se na zimu znovu vrátil k zelí neošetřenému umělými konzervanty, neboť právě ony (snížením buněčného dýchání (respirace), zvýšením oxidačního stresu vyčerpáním redukovaného glutathionu v játrech a chemickými reakcemi s jídlem - benzoan smíchaný s vitamínem C vytváří karcinogenní benzen, sorbát mutagenně reaguje v žaludku s dusitany a vůbec nejhorší je vystavení těchto látek světlu a teplu, tedy záhřev) stimulují rakovinné původce ve střevech k bujení.

Benzoate and Sorbate Salts: A Systematic Review of the Potential Hazards of These Invaluable Preservatives and the Expanding Spectrum of Clinical Uses for Sodium Benzoate
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1541-4337.12284
Further tests on the carcinogenicity of sorbic acid in the rat.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2008369/
https://www.nature.com/articles/bjc196890

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz