Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kyselé zelí
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1637
Stránka 14

Autor:  Sylvie63 [ ned črc 17, 2011 7:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...

Autor:  Igi [ ned črc 17, 2011 9:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Sylvie63 píše:
Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...

Obsahuje bakterie, které jsou pro střeva prospěšná a současně ničí patogenní kmeny bakterií a kvasinek.

Autor:  Sylvie63 [ pon črc 18, 2011 1:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Tak ma napadlo ze asi v iba v surovom stave je ucinna ta kapusta...varenim by sa tie bakterie znicili ...mam pravdu?Preto sa pytam lebo syn ma velmi rad kapustnicu...\":-(\",ozaj budu tam tie bakterie aj ked na sacku je napisane ze sterilizovana...?

Autor:  sokol [ pon črc 18, 2011 6:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

jedine kysana. musi probehnout mlecne kvaseni, aby se tam ty bakterie objevily. a kvasit se da takhle temer jakakoliv zelenina. mrkev, kvetak, repa....

Autor:  Jarda [ pon črc 18, 2011 9:04 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Sylvie63 píše:
Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...

Co je už jednou fermentované, tam si kvasinky moc neštrejchnou, protože veškerý cukr je již zpracovaný a navíc laktobacily kvasinky likvidují, čili kvalitní kyselé zelí je opravdu většinou dobré a pro střeva prospěšné.

Autor:  Jarda [ pon črc 18, 2011 9:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Sylvie63 píše:
Tak ma napadlo ze asi v iba v surovom stave je ucinna ta kapusta...varenim by sa tie bakterie znicili ...mam pravdu?Preto sa pytam lebo syn ma velmi rad kapustnicu...\":-(\",ozaj budu tam tie bakterie aj ked na sacku je napisane ze sterilizovana...?

Funguje pouze čerstvé zelí bez konzervantů a sterilizace. Jakkoliv upravené je naprosto k ničemu a spíše likviduje játra.

Autor:  Sylvie63 [ pon črc 18, 2011 9:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Hmm takze tu obchodnu kapustu mozem akurat tak vyhodit..\":-(\"

Autor:  Jarda [ pon črc 18, 2011 9:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Sylvie63 píše:
Hmm takze tu obchodnu kapustu mozem akurat tak vyhodit..\":-(\"

To nevím, ale i v obchodě se dá koupit kvalitní kysané zelí, ovšem musíte dost číst etikety a důkladně si vybírat.

Autor:  Sylvie63 [ pon črc 18, 2011 1:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Mam malu moznost vyberu kyslej kapusty...pretoze zijem v UK.Nasla som v polskom obchode kvasenu kapustu ,ktora nie je sterilizovana ale je kozervovana potasium sorbinian...netusim o co ide a ci je to nieco co by mohlo uskodit...?
Na nete som nasla a toto:Sorbáty sú účinné proti väčšine baktérií, ale prakticky nenicia baktérie mliečneho kvasenia, a neničia prirodzenú črevnú mikroflóru v tele, ale posilňuju to, čo je dôležité pre zdravie.

Autor:  Jarda [ úte črc 19, 2011 8:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: MMS - Univerzální léčivý prostředek

Sylvie63 píše:
Mam malu moznost vyberu kyslej kapusty...pretoze zijem v UK.Nasla som v polskom obchode kvasenu kapustu ,ktora nie je sterilizovana ale je kozervovana potasium sorbinian...netusim o co ide a ci je to nieco co by mohlo uskodit...?
Na nete som nasla a toto:Sorbáty sú účinné proti väčšine baktérií, ale prakticky nenicia baktérie mliečneho kvasenia, a neničia prirodzenú črevnú mikroflóru v tele, ale posilňuju to, čo je dôležité pre zdravie.

Určitě by mělo jít o kyselé zelí bez přísad sladidel a konzervantů, což je sice problém sehnat, ale určitě to není nereálné, nebo si doma vyrábět pickles.

Autor:  derkel [ ned zář 04, 2011 5:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Zdravim, chtel bych si nakvasit vlastni zeli, mate zkusenosti kolik soli je idealni na kg, chtěl bych jist kolem 2kg/tyden, tak mam z te soli trošku obavu. ? Muzu pouzit himalajskou sůl?

Autor:  Jarda [ úte zář 06, 2011 9:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

derkel píše:
Zdravim, chtel bych si nakvasit vlastni zeli, mate zkusenosti kolik soli je idealni na kg, chtěl bych jist kolem 2kg/tyden, tak mam z te soli trošku obavu. ? Muzu pouzit himalajskou sůl?

Himalájskou sůl použít můžete, v tom není problém, ale to množství je dost individuální, dokonce i různé druhy zelí vyžadují jiné množství soli a určitě bych to s ní nepřeháněl. Také si uvědomte, že zelí je strumigen a může tedy ohrožovat štítnou žlázu, čili to množství berte také s rozumem.

Autor:  vlasta-110 [ ned led 15, 2012 2:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Na pickles jsem už vyzkoušela různé množství soli, nejvíce nám chutná na 1kg již nakrájené zeleniny 10g soli. Toto množství dávám ať nakládám cokoli. Výsledný produkt je příjemný, nepřesolený a mě nejvíc chutná tak 2-3 den, dýl stejně nevydrží..... Pokud z něj dělám pro jiné členy domácnosti salát, přidávám zakysanou smetanu a různé bylinky, třeba i sušené.

Autor:  Xion [ pon úno 13, 2012 7:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Nepoznate nejaku ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Je prospesne, ked ju pijem na lacno? Vyvolam si tym hnacku, ale to beriem ako prospesnu hnacku (ako pri piti Epsomskej soli, alebo sankapraksalany). Moze napriklad jednodnove pitie stavy z kyslej kapusty (povedzme 1,5l), nalacno, a pomedzito pit vodu, byt dobra ocista? (asi bude hnacka vacsinu dna, aj kvoli tomu mnozstvu soli). Alebo je lepsie vyexovat 1,5l naraz, a tu hnacku potom doriesit podobne ako pri piti Epsomskej soli?
Ako by ste Vy navrhli ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Pripada mi to, ze taka ocista moze byt na neporiadok v crevach velmi dobra ocista (sanka neporiesi kandidu, atd, ale stava by mohla pomerne rychlo)

Autor:  ovekyska [ pon úno 13, 2012 10:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Xion píše:
Nepoznate nejaku ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Je prospesne, ked ju pijem na lacno? Vyvolam si tym hnacku, ale to beriem ako prospesnu hnacku (ako pri piti Epsomskej soli, alebo sankapraksalany). Moze napriklad jednodnove pitie stavy z kyslej kapusty (povedzme 1,5l), nalacno, a pomedzito pit vodu, byt dobra ocista? (asi bude hnacka vacsinu dna, aj kvoli tomu mnozstvu soli). Alebo je lepsie vyexovat 1,5l naraz, a tu hnacku potom doriesit podobne ako pri piti Epsomskej soli?
Ako by ste Vy navrhli ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Pripada mi to, ze taka ocista moze byt na neporiadok v crevach velmi dobra ocista (sanka neporiesi kandidu, atd, ale stava by mohla pomerne rychlo)

mas na mysli stavu z kyslej kapusty, ci pickles?

Stránka 14 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/