Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Roztroušená skleroza a Candida
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=13&t=2155
Stránka 511

Autor:  MartinG [ stř pro 13, 2017 11:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

[quote="Jarda":18pbwaf7]
A co hledat třeba prostě humáty

Autor:  Jarda [ stř pro 13, 2017 5:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

MartinG píše:
Tento týden se chystám na jaterní očistu, možná už zítra, ta by měla stačit, nebo ten Ostropestřec k tomu je také nutný ? Schizandru jsem začal brát jako lihové kapičky a hořčík doplňuji ve formě mazání na tělo, návody jste mi před časem posílal. A ještě k te Shizandře, jak si jí zpracovat ? Na čaj, či ještě na něco jiného ?

To nemusíte pojímat jako zda jedno, nebo druhé, klidně všechno najednou a schizandru nijak nezkoumat, dát do úst rozžvýkat a spolknout, osobně ji ani nezapíjím, ale každému holt nechutná.

Autor:  MartinG [ pon pro 18, 2017 8:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Jarda píše:
To nemusíte pojímat jako zda jedno, nebo druhé, klidně všechno najednou a schizandru nijak nezkoumat, dát do úst rozžvýkat a spolknout, osobně ji ani nezapíjím, ale každému holt nechutná.

Dobrý den, já si nedovedu představit jak chutná sušená Shizandra, stačí mi jak chutná v těch kapičkách a je to opravdu velice silný výluh. Třeba se také odvážím jí konzumovat jako vy, když to tak úžasně působí na viry a bakterie. Připadá mi to jako, že kudy teče tudy léčí ...

Jinak jaterní očista dopadla na výbornou, žádný problém nebyl, jako vždycky. Chci se Vás zeptat, kde sehnat ty Humáty ? Jestli jsem to dobře studoval jedná se o rašelinu, nějakou jedlou? Mohl by jste napsat více, na 100% bych do těch humátů šel. Na Eshopu je nemáte a nevím, kde koupit opravdovou kvalitu, psal jste že máte sypané humáty za super cenu, ale nějak se k tomu nemohu dopracovat, jak je od Vás sehnat ... Děkuji moc

Autor:  Jarda [ úte pro 19, 2017 9:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

MartinG píše:
Dobrý den, já si nedovedu představit jak chutná sušená Shizandra, stačí mi jak chutná v těch kapičkách a je to opravdu velice silný výluh. Třeba se také odvážím jí konzumovat jako vy, když to tak úžasně působí na viry a bakterie. Připadá mi to jako, že kudy teče tudy léčí ...

Jinak jaterní očista dopadla na výbornou, žádný problém nebyl, jako vždycky. Chci se Vás zeptat, kde sehnat ty Humáty ? Jestli jsem to dobře studoval jedná se o rašelinu, nějakou jedlou? Mohl by jste napsat více, na 100% bych do těch humátů šel. Na Eshopu je nemáte a nevím, kde koupit opravdovou kvalitu, psal jste že máte sypané humáty za super cenu, ale nějak se k tomu nemohu dopracovat, jak je od Vás sehnat ... Děkuji moc

Schizandra chutná jako horší borůvky s pepřem, ale dá se na ní zvyknout. Pokud jde o humáty určitě na e-schopu budou tak do týdne to snad pořídím, půjde o extra čistou směs huminových kyselin a ve velice slušné ceně.

Autor:  MartinG [ čtv pro 21, 2017 8:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

[quote="Jarda":2feft1ar]A co hledat třeba prostě humáty

Autor:  Jarda [ pát pro 22, 2017 11:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

MartinG píše:
Dobrý den, chci se zeptat jaký ostropestřec si mám pořídit, tabletky z lékárny za velké peníze budou stačit ? Zatím mám jen Schizandru v lihových kapkách a po ní se mi ten zrak trošku zlepšil. Jak se tedy pozná zavápněný organismus a muže i toto souviset se špatným zrakem ?

Děkuji moc Zdraví Martin

Buď u mě na e-schopu přímo plod s tím že si budete dělat kašičku návod jsem zde mnohokrát zmiňoval nebo je na hlavních stránkách v publikovaných tématech a nebo ty tabletky. Schizandra opět funguje nejlépe celá prostě rozkousat a spolknout a na e-schopu ji mám. Zavápnění signalizuje zpravidla tvorba křečáků, hemeroidy, tinitus a další příznaky deficitu hořčíku.

Autor:  Yejb [ stř pro 27, 2017 2:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

TO MartinG:
dobrý den. Také sleduji Váš zajímavý vývoj. Berete enzymy? A také, psal jste na radu vysazení lepku&mléka, že lepek "téměř" nejíte. Zde ve veřejnosti panuje velký omyl. Lepek se bud nesmí jíst vůbec (metoda která se nazývá cold turkey- vysazení ihned a 100%), nebo je jedno kolik ho jíte. Při konzumaci lepku nejde ani tak o to, že zalepuje střeva (zde může být relevance se SIBO, leaky gut a podobně), ale jak působí na imunitní systém. Lepek se stráví, ale protilátky v imunitním systému jsou v těle patrné několik dní. Jsou lidé, kteří jí bezlepkově a pokud sní cokoli s lepkem, trvá jim pocitově i 20 dní, než se protilátky v těle usadí. Ty protilátky se ale odbourávají extrémně pomalu, prý až 2 měsíce. Pokud vysadíte 100% lepku, je to malá revoluce. Několik prvních dní budete mít abstinenční příznaky. Čistý budete za 4-6 měsíců. A pak poznáte, když si dáte v restauraci rýži, "která může obsahovat stopy lepku" sám na sobě a okamžitě. Vysadit lepek 100% je dost zajímavá věc a řadě lidí zlepšila i neuropříznaky. Je tedy nejlepší kupovat potraviny, které mají označené alergeny a lepek mezi nimi není. Řešením ale není konzumace přirozeně bezlepkových potravin, které "mohou obsahovat stopy lepku". Já se stejně divím, že nadnárodní řetězce, nebo i místní výrobci zdravých/bio potravin si nedají záležet a porcují rýži, pohanku, sůl na pásech, kde se porcuje pšenice. Bezlepková potravina rýže nebo pohanka, která "může obsahovat stopy lepku", je asi jako nafta, která může obsahovat stopy benzinu...

Autor:  Jarda [ stř pro 27, 2017 8:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Yejb píše:
TO MartinG:
dobrý den. Také sleduji Váš zajímavý vývoj. Berete enzymy? A také, psal jste na radu vysazení lepku&mléka, že lepek "téměř" nejíte. Zde ve veřejnosti panuje velký omyl. Lepek se bud nesmí jíst vůbec (metoda která se nazývá cold turkey- vysazení ihned a 100%), nebo je jedno kolik ho jíte. Při konzumaci lepku nejde ani tak o to, že zalepuje střeva (zde může být relevance se SIBO, leaky gut a podobně), ale jak působí na imunitní systém. Lepek se stráví, ale protilátky v imunitním systému jsou v těle patrné několik dní. Jsou lidé, kteří jí bezlepkově a pokud sní cokoli s lepkem, trvá jim pocitově i 20 dní, než se protilátky v těle usadí. Ty protilátky se ale odbourávají extrémně pomalu, prý až 2 měsíce. Pokud vysadíte 100% lepku, je to malá revoluce. Několik prvních dní budete mít abstinenční příznaky. Čistý budete za 4-6 měsíců. A pak poznáte, když si dáte v restauraci rýži, "která může obsahovat stopy lepku" sám na sobě a okamžitě. Vysadit lepek 100% je dost zajímavá věc a řadě lidí zlepšila i neuropříznaky. Je tedy nejlepší kupovat potraviny, které mají označené alergeny a lepek mezi nimi není. Řešením ale není konzumace přirozeně bezlepkových potravin, které "mohou obsahovat stopy lepku". Já se stejně divím, že nadnárodní řetězce, nebo i místní výrobci zdravých/bio potravin si nedají záležet a porcují rýži, pohanku, sůl na pásech, kde se porcuje pšenice. Bezlepková potravina rýže nebo pohanka, která "může obsahovat stopy lepku", je asi jako nafta, která může obsahovat stopy benzinu...

Bohužel máte plnou pravdu, dnes se na klienta kašle a základem je zisk producentů skoro za jakoukoliv cenu i za cenu ničení zdraví lidí. Určité řešení představuje důkladné promývání rýže před vařením, což se dříve za našich babiček běžně dělalo a dnes se bohužel od tohoto postupu upustilo. Tím lze tu stopovou kontaminaci z balících linek ještě výrazně snížit, nebo dokonce i zcela eliminovat. Navíc tím lze do určité míry odstranit i jakékoliv "vylepšovací" přídavky které z nějakých pochybných důvodů producent případně použil.

Autor:  Alopat [ stř pro 27, 2017 11:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Z vlastní zkušenosti vím, že největší zdravotní obtíže při konzumaci obilovin mi způsobila přítomnost prvoků od žaludku až po střeva a stačila maličkost, začít si převařovat vodu. Parazitologové dokonce tvrdí, že se jedná o velký bezlepkový podvod - vytestovaná genetická mutace u celiaků údajně vzniká až v reakci na přítomnost (výměšky) patogenů, které se v trávicím traktu lepkem živí. Z propustnosti střeva je též podezříván v potravinách a pivu všudypřítomný glyfosát. Závislost mozku a střevní mikroflóry na obilném jádru (pšenici) mohu potvrdit, hlad a touha po přejídání odezní zhruba po čtvrtročním vysazení veškerého pečiva a těstovin a samozřejmě se tím usnadní i přechod do tukového režimu spalování. Ve hře zůstává stravování podle krevních skupin a nevhodné druhy potravin pro konkrétního jedince, které by mohly zpomalovat metabolismus a narušovat jeho hormonální soustavu.

Autor:  Windik [ stř pro 27, 2017 3:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Yejb píše:
...Pokud vysadíte 100% lepku, je to malá revoluce. Několik prvních dní budete mít abstinenční příznaky...

Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti \":)\" Také jsem byl závislý na kávě, to jsem makal v hospodě a na žízeň jsem lemtal kafe, cca 15 káv denně. Když se mi podařilo s tím seknout tak se mi asi 10 dní zdálo o tom jak piji kávu \":)\" Přestat s pšenicí byl pro mě větší oříšek, protože jsem zjistil ,že je skoro ve všem ,ale nakonec se to podařilo. Pupek je fuč, lepší spalování, skoro žádné větry \":)\"

Autor:  Jarda [ stř pro 27, 2017 4:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Windik píše:
Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti \":)\" Také jsem byl závislý na kávě, to jsem makal v hospodě a na žízeň jsem lemtal kafe, cca 15 káv denně. Když se mi podařilo s tím seknout tak se mi asi 10 dní zdálo o tom jak piji kávu \":)\" Přestat s pšenicí byl pro mě větší oříšek, protože jsem zjistil ,že je skoro ve všem ,ale nakonec se to podařilo. Pupek je fuč, lepší spalování, skoro žádné větry \":)\"

Obilí znamená velký problém, ale nemuselo to být vždy, dříve bylo obilí jiné a prostě se i jinak žilo, tedy ono je to o kombinaci více faktorů. Problém navazujících patogenních potíží je logicky pouhé krmení šmejdů, což by možná na původních druzích obilí zpracovaných pomocí tradičních postupů možná vůbec nenastalo.

Autor:  Alopat [ stř pro 27, 2017 8:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

No a vidíte, teprve po pití výhradně převařené vody, která mi nechutná, proto v podobě melty a ovocného čaje namísto do té doby půlitrů tvrdé studniční vody jinak vynikající chuti, mohu v omezeném množství už i sladkosti a bílé pečivo a nic mi v žaludku nebolí, neškrundá a nekvasí. Výhledově pořídím na vodovod UV filtr a dotáhnu střeva Entizolem a nějakou odčervovací kůrou. Bez zamezení kontaminace půdními prvoky z vody byly mnou uplatněné stravovací změny marné - zhruba po 14 dnech se dysbiotické patogeny přeorientovaly na jiný druh sacharidů, oříškem pro ně však byl celozrnný žitný chléb, na kterém se nemohly tak snadno přiživit. Je tedy otázkou, co oslabuje nadledvinky, zda-li přemíra konzervantů a lepku, kterým se hominidé živí statisíce let anebo toxické výměšky patogenů, na které si tělo vytváří protilátky.

Autor:  Jarda [ stř pro 27, 2017 9:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Alopat píše:
No a vidíte, teprve po pití výhradně převařené vody, která mi nechutná, proto v podobě melty a ovocného čaje namísto do té doby půlitrů tvrdé studniční vody jinak vynikající chuti, mohu v omezeném množství už i sladkosti a bílé pečivo a nic mi v žaludku nebolí, neškrundá a nekvasí. Výhledově pořídím na vodovod UV filtr a dotáhnu střeva Entizolem a nějakou odčervovací kůrou. Bez zamezení kontaminace půdními prvoky z vody byly mnou uplatněné stravovací změny marné - zhruba po 14 dnech se dysbiotické patogeny přeorientovaly na jiný druh sacharidů, oříškem pro ně však byl celozrnný žitný chléb, na kterém se nemohly tak snadno přiživit. Je tedy otázkou, co oslabuje nadledvinky, zda-li přemíra konzervantů a lepku, kterým se hominidé živí statisíce let anebo toxické výměšky patogenů, na které si tělo vytváří protilátky.

Tak ono to bude někde uprostřed, přirozená strava již prakticky nelze získat, již se povedlo zamořit skoro vše a vším a pak ti šmejdi snadněji napadají nutričně podvyživené tělo tedy jde zase o souhru faktorů, které lze vždy nějak ovlivnit. Nepředpokládám že by naši předci měli stravu méně kontaminovanou nějakým prvokem, nebo bakterií, myslím že to bylo spíše horší, ale jak správně píšete některým potravinám se šmejdi přizpůsobují mnohem hůře.

Autor:  MartinG [ stř pro 27, 2017 10:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Yejb píše:
TO MartinG:
dobrý den. Také sleduji Váš zajímavý vývoj. Berete enzymy? A také, psal jste na radu vysazení lepku&mléka, že lepek "téměř" nejíte. Zde ve veřejnosti panuje velký omyl. Lepek se bud nesmí jíst vůbec (metoda která se nazývá cold turkey- vysazení ihned a 100%), nebo je jedno kolik ho jíte. Při konzumaci lepku nejde ani tak o to, že zalepuje střeva (zde může být relevance se SIBO, leaky gut a podobně), ale jak působí na imunitní systém. Lepek se stráví, ale protilátky v imunitním systému jsou v těle patrné několik dní. Jsou lidé, kteří jí bezlepkově a pokud sní cokoli s lepkem, trvá jim pocitově i 20 dní, než se protilátky v těle usadí. Ty protilátky se ale odbourávají extrémně pomalu, prý až 2 měsíce. Pokud vysadíte 100% lepku, je to malá revoluce. Několik prvních dní budete mít abstinenční příznaky. Čistý budete za 4-6 měsíců. A pak poznáte, když si dáte v restauraci rýži, "která může obsahovat stopy lepku" sám na sobě a okamžitě. Vysadit lepek 100% je dost zajímavá věc a řadě lidí zlepšila i neuropříznaky. Je tedy nejlepší kupovat potraviny, které mají označené alergeny a lepek mezi nimi není. Řešením ale není konzumace přirozeně bezlepkových potravin, které "mohou obsahovat stopy lepku". Já se stejně divím, že nadnárodní řetězce, nebo i místní výrobci zdravých/bio potravin si nedají záležet a porcují rýži, pohanku, sůl na pásech, kde se porcuje pšenice. Bezlepková potravina rýže nebo pohanka, která "může obsahovat stopy lepku", je asi jako nafta, která může obsahovat stopy benzinu...

To Jejb : Dobrý den,
to je lidí co můj příběh sleduje a velice mě to těší. Je to opravdu velký boj. S tím lepkem jsem to zkoušel asi tak měsíc, jedl jsem jen lehká jídla, potom převážně i rýžové chlebíčky. Enzymy užívám minimálně, jestli tím myslíte třeba Florapage v podstatě jsem teprve v začátcích jejich braní. Teď jím hlavně žitný chléb. Lepku jako takového jsem se ale nedokázal vzdát. Doma začneme opět hodně proplachovat rýži, také to neděláme skoro vůbec. Děkuji za tipy ... Martin

Autor:  MartinG [ stř pro 27, 2017 11:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Roztroušená skleroza a Candida

Alopat píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že největší zdravotní obtíže při konzumaci obilovin mi způsobila přítomnost prvoků od žaludku až po střeva a stačila maličkost, začít si převařovat vodu. Parazitologové dokonce tvrdí, že se jedná o velký bezlepkový podvod - vytestovaná genetická mutace u celiaků údajně vzniká až v reakci na přítomnost (výměšky) patogenů, které se v trávicím traktu lepkem živí. Z propustnosti střeva je též podezříván v potravinách a pivu všudypřítomný glyfosát. Závislost mozku a střevní mikroflóry na obilném jádru (pšenici) mohu potvrdit, hlad a touha po přejídání odezní zhruba po čtvrtročním vysazení veškerého pečiva a těstovin a samozřejmě se tím usnadní i přechod do tukového režimu spalování. Ve hře zůstává stravování podle krevních skupin a nevhodné druhy potravin pro konkrétního jedince, které by mohly zpomalovat metabolismus a narušovat jeho hormonální soustavu.

Zdravím, tak já také díky radám jedné parazitoložky se Salvií převařuji vodu, taktéž mi bylo řečeno, že kde jsou prvoci, všem parazitům se daří mnohem lépe. Takže já přes filtr Brita vodu přefiltruju, převařím a poté ještě spinuji. Co jíte když vysadíte pečivo, zajímal by mě Váš jídelníček. Já si to nedovedu nějak představit. Děkuji

Stránka 511 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/