Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte led 23, 2018 7:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Roztroušená skleroza a Candida
PříspěvekNapsal: čtv led 04, 2018 12:09 am 
Online

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 496
MartinG píše:
Já jsem vždy na sklonku roku a v jeho začátcích v šíleném pracovním nasazení, takže nemám čas vše řádně přečíst, ale jak se zbavit lepku. Rád bych si to vyzkoušel. Toto mi radil i pan Mudr Frej z Prahy, co dělá Ajurvédu, ke kterému jsem jeden čas docházel. Teorie pana Jardy říká, že Kamut či Špalda nevadí, ale z různých citací tady bych měl mít hospodářství a vše si dělat sám jako sedláci dělali dříve. Jde o to co dělat a jak se chovat při případné služební cestě nebo i dovolené mimo domov. Tam je problém vždycky. Já říkám že je za 4 minuty 12 pro nějakou silnou změnu, která se projeví brzo po nasazení, ale poradíte kde začít, stále v tom množství informací plavu :-( Děkuji moc

Co čtu toto fórum, tak jako alternativu k pšenici pan Jarda obvykle zmiňoval pseudoobiloviny (jáhly a pohanku). Osobně pšenici jednozrnku, kamut (dvouzrnka) a špaldu nemám vyzkoušenu, považuji ji spíše za módní vlnu a zdravému člověku nebude vadit ledacos, natož původní nestříkané odrůdy.

"Obsah bílkovin se pohybuje ve špaldě zpravidla mezi 14-19 %, je tedy vyšší, než u pšenice seté. Co se týká aminokyselinového složení, je prakticky totožné s pšenicí setou. Množství lepkového podílu bývá podobné, spíše vyšší."
http://www.nominal.cz/blog/17-novinka-celozrnna-spaldova-mouka-nominal.html
http://alternativashop.cz/cs/content/13-jednozrnka

Lepek dělá problémy těm, kteří mají toxoplasmu na nervech a prvoky v trávicím traktu.
"Podle těchto studií se domníváme, že existuje vztah mezi některými parazitárními infekcemi, jako je Toxoplasma gondii, a rozvojem CD, helmintových infekcí a vývojem IBD, Dientamoeba fragilis a B. hominis a vývojem IBS."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4403024/

_________________
www.novarepublika.cz
www.aeronet.cz
www.parlamentnilisty.cz
www.protiproud.cz
www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Regulační legislativu pro léčivé rostliny člověk potřebuje asi jako bobr potřebuje na břicho přišít nafukovací kolo."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Roztroušená skleroza a Candida
PříspěvekNapsal: pon led 22, 2018 1:17 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 24, 2012 1:33 pm
Příspěvky: 36
Yejb píše:
TO MartinG:
dobrý den. Také sleduji Váš zajímavý vývoj. Berete enzymy? A také, psal jste na radu vysazení lepku&mléka, že lepek "téměř" nejíte. Zde ve veřejnosti panuje velký omyl. Lepek se bud nesmí jíst vůbec (metoda která se nazývá cold turkey- vysazení ihned a 100%), nebo je jedno kolik ho jíte. Při konzumaci lepku nejde ani tak o to, že zalepuje střeva (zde může být relevance se SIBO, leaky gut a podobně), ale jak působí na imunitní systém. Lepek se stráví, ale protilátky v imunitním systému jsou v těle patrné několik dní. Jsou lidé, kteří jí bezlepkově a pokud sní cokoli s lepkem, trvá jim pocitově i 20 dní, než se protilátky v těle usadí. Ty protilátky se ale odbourávají extrémně pomalu, prý až 2 měsíce. Pokud vysadíte 100% lepku, je to malá revoluce. Několik prvních dní budete mít abstinenční příznaky. Čistý budete za 4-6 měsíců. A pak poznáte, když si dáte v restauraci rýži, "která může obsahovat stopy lepku" sám na sobě a okamžitě. Vysadit lepek 100% je dost zajímavá věc a řadě lidí zlepšila i neuropříznaky. Je tedy nejlepší kupovat potraviny, které mají označené alergeny a lepek mezi nimi není. Řešením ale není konzumace přirozeně bezlepkových potravin, které "mohou obsahovat stopy lepku". Já se stejně divím, že nadnárodní řetězce, nebo i místní výrobci zdravých/bio potravin si nedají záležet a porcují rýži, pohanku, sůl na pásech, kde se porcuje pšenice. Bezlepková potravina rýže nebo pohanka, která "může obsahovat stopy lepku", je asi jako nafta, která může obsahovat stopy benzinu...

Dobrý den, chci se zeptat, jaké enzymy bych měl brát ? S tím lepkem je to těžké, ano jím ho, ještě jsem úplně bez lepku nebyl, ale to se chystám v nejbližších dnech zastavit a lepek nepřijímat vůbec. Ale i tak to vidím jako velice problematické. Ten zákaz tedy platí i na žito, špaldu i kamut ? Ja se v tom nějak špatně orientuji. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz