Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 6:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 7:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Nízko sacharidová strava a vytrvalosť:
http://www.behej.com/topic/8438-nizko-s ... vytrvalost
----------------
----------------

Dále, jen pro ilustraci a možná nějakou inspiraci k low carb, resp. k vysokotukové stravě (jinak s dále uvedenýma kombinacema a některými prvky nelze souhlasit z hlediska rozvoje zdraví...).
http://www.artandscienceoflowcarb.com/low-carb-diets/ (vědecké výzkumy: http://www.artandscienceoflowcarb.com/research/ )

internetový překlad ZÁSAD a prospěchu z low carb:

1. Nízký obsah sacharidů dost přimět nutriční naplaveniny a urychlit spalování tuků, Sacharidů stačí méně než 50 g / den pro většinu lidí
2. Středně proteinů 0,6-1,0 g na libru vaší svalové hmoty
3. Dost tuku, Většina energie variabilní v závislosti na cílech hubnutí nebo udržování hmotnosti
4 . Správný druh tuku, Jezte mono a nasycených mastných kyselin, Vynechte vysoce polynenasycených zdroje ( sója, kukuřice , bavlníku )
5 . Mineral Supplement, Příjem sodíku (soli) 2 g / den, Doplnění hořčíku zastaví svalové křeče
6 . Pokud si nejste jisti , jíst méně sacharidů
7 . Pokud si nejste jisti , jíst více tuku

Sacharidy omezení je příslovečná " stříbrná kulka " pro správu inzulínové rezistence , metabolický syndrom a cukrovky typu 2 .
Dobře formulované nízkým obsahem sacharidů zlepšuje krevní glukózy a lipidů a zároveň snižuje zánět , to vše bez léků.
Sacharidy omezení indukuje proces keto - adaptace , rafinace metabolismus těla umožnit mobilizaci a vůli přebytečného tělesného tuku.
Dietní nasycených tuků není démon , když jste keto- upraven .
Dietní cukry a škroby nejsou nutné krmit svůj mozek nebo topný výkon .
Dlouhodobý úspěch zahrnuje mnohem více než jen vysekávání stravy sacharidy .
K dispozici je" umění " na elektrolytu a minerální řízení, která je klíčem k zamezení nežádoucích účinků a zajištění úspěchu .
Obchodování se z cukrů a škrobů , aby hojnost bohaté na živiny , uspokojující , a zdravé přírodní potraviny je posílení postavení .


příklad 7-mi denního vysokotukového jídelníčku:
( Phinney, Stephen; Volek, Jeff. The Art and Science of Low Carbohydrate Living)

Seven Days of Low Carb Living

Here are seven days of menus one might follow on a maintenance diet providing less than 50 grams per day of total carbohydrates. The portions indicated provide between 2400 -2800 kcal per day, suitable for a normal weight, active male 5’9” tall.

The division between fat, protein, and carbohydrates are listed at the bottom of each day’s menu in both kilocalories and as percent of total energy. These are not provided as a diet prescription for any one per se, but as an illustration of the amount and variety of foods one can eat on a well formulated low carbohydrate diet. Note also that this variety is achieved while keeping the total daily carbohydrate between 30 and 50 grams. Thus someone with less carbohydrate intolerance (e.g., able to tolerate 80 grams per day) will have even an even greater variety of food choices.


Day 1

Breakfast
Berry smoothie (low carb, high fat)

Lunch
2 cups mixed greens
6 oz water pack tuna
10 black olives
½ cup blue cheese dressing (yogurt, olive oil)

Snacks
2 oz mixed nuts, broth
2 oz soft cheese with 6 oz celery

Dinner
8 oz tomato bisque
8 oz steak
4 oz buttered green beans
4 oz sautéed mushrooms
4 oz maple walnut ice cream (made w/ sucralose/xylitol)

Total: 2100 kcal fat, 600 protein, 150 carbs (74% fat, 5% carb, 21% protein) PER DAY


Day 2

Breakfast
2 eggs
2 slices bacon
½cup sautéed mushrooms

Lunch
1 cup beef broth
6 oz cold roast pork
Lettuce wedge
2 oz honey basil dressing

Snacks
2 oz mixed nuts,
Broth
2 oz cheddar cheese

Dinner
6 oz roast chicken with fennel kale sautéed with bacon, garlic, and olive oil
4 oz berries with cream

Total: 1800 kcal fat, 520 proteins, 130 carbs (73% fat, 5% carb, 22% protein) PER DAY


Day 3

Breakfast
Black coffee
Cauliflower corned-beef hash with peppers and onions (1 tbs olive oil)

Lunch
Chicken Caesar salad (takeout, 4 oz chicken)
½ packet commercial Caesar dressing (made with soybean oil)
1 tablespoon olive oil
Unsweetened iced tea

Snacks
2 oz mixed nuts,
Broth
2 oz soft cheese with 6 oz celery

Dinner
8 oz sorrel soup
8 oz baby back pork ribs
Lettuce wedge (8 oz)
2 oz yogurt/blue cheese dressing
1 oz bacon bits
1 oz blue cheese crumbles
2 oz chopped tomatoes
2 oz chopped cucumber

Total: 1880 kcal fat, 490 protein, 120 carbs (76% fat, 5% carb, 19% protein) PER DAY


Day 4

Breakfast
2-egg omelet (1 oz each bacon, mushrooms, Cheese tomato)
Black coffee

Lunch
2 cups Cobb salad (takeout)
1 tablespoon olive oil
Unsweetened iced tea

Snacks
2 oz mixed nuts,
Broth
10 black olives stuffed with ripe brie cheese

Dinner
8 oz French onion soup (with 2 oz guerre cheese and 2 oz onion)
Sole stuffed with creamed spinach in cheese sauce
Blueberry cheese cake

Total: 1600 kcal fat, 440 protein, 120 carbs (74 % fat, 6% carb, 20% protein) PER DAY


Day 5

Breakfast
black coffee
3 oz smoked salmon
1 oz creamed cheese
1 tbsp capers
6 lettuce leaf wrappers

Lunch
2 cups mixed greens
6 oz water pack tuna
10 black olives
½ cup blue cheese dressing (yogurt, olive oil)

Snacks
2 oz mixed nuts, broth
2 oz soft cheese with
6 oz celery

Dinner
12 oz low carb sausage chili
8 oz grilled asparagus with herb butter
4 oz cocoa pecan ice cream

Total: 1810 kcal fat, 530 protein, 200 carbs (71 % fat, 8% carb, 21% protein) PER DAY


Day 6

Breakfast
Black coffee
4 oz ham slices wrapped around 4 oz cold grilled buttered asparagus

Lunch
Double bacon cheeseburger (no bun)
Unsweetened iced tea

Snacks
2 oz mixed nuts, broth
4 oz diced cucumber,
2 oz diced tomato
2 oz yogurt blue cheese dressing

Dinner
8 oz bacon wrapped steak
4 oz french-fried green beans
4 oz sautéed mushrooms
4 oz maple walnut ice cream (made w/ sucralose/xylitol)

Total: 1755 kcal fat, 564 protein, 132 carbs (72% fat, 5% carb, 23% protein) PER DAY


Day 7

Breakfast
Mocca freeze smoothie

Lunch
2 cups mixed greens
6 oz water pack tuna
10 black olives
½ cup blue cheese dressing (yogurt, olive oil)

Snacks
2 oz mixed nuts, broth
2 oz soft cheese with 6 oz celery

Dinner
Coq au vin (stewed chicken)
4 oz tomato
4 oz sauteed mushrooms
2 oz onion lettuce wedge with honey basil dressing

Total: 1727 kcal fat, 520 protein, 224 carbs (70% fat, 9 % carb, 21% protein) PER DAY

Phinney, Stephen; Volek, Jeff (2011-07-08). The Art and Science of Low Carbohydrate Living: An Expert Guide to Making the Life-Saving Benefits of Carbohydrate Restriction Sustainable and Enjoyable (Kindle Locations 4091-4101). Beyond Obesity LLC. Kindle Edition.
---------------
PS: jak je vidět z proteinové denní dávky, NENÍ to zrovna pro sportovce, ale spíše méně se pohybujícího běžného člověka, takže u sportovců nutné zvýšit proteiny dle kalkulačky na svou váhu a míru aktivity sportování. Jídla zde uvedená jsou jen pro ilustraci, asi máloco z toho bych sám použil..., ale inspirace to trochu je....


Naposledy upravil muflon dne úte črc 09, 2013 12:27 am, celkově upraveno 6

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 7:44 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Opět (pokračování) pro ilustraci a možná nějakou inspiraci k low carb (jinak s dále uvedenýma kombinacema potravin a některými prvky úpravy jídel (smažení apod) nelze souhlasit z hlediska rozvoje zdraví...).

THE JOY OF COOKING (AND EATING) FAT

příklad vysokotukového jídelníčku:
( Phinney, Stephen; Volek, Jeff . The Art and Science of Low Carbohydrate Living z r.2011)

Introduction: Let go of your guilt for a second and think back. Most of us have had periods of dietary restriction after which we had free access to anything we wanted. Maybe it was a diet camp you got sent to as a teen, an extended period of intense exercise with limited food choices, or maybe just a week at your aunt’s house (you know, the one who served you cold cereal with skim milk for breakfast and then spaghetti-O’s and iceberg lettuce with low fat ranch dressing for supper). What was the macro-nutrient you really craved? We give you ten-to-one odds it was fat, and you probably remember just how great it tasted. No, you probably didn’t sit down and eat a can of butter (see side-bar), but whether it was Ben and Jerry’s ice cream, a grilled cheese sandwich, or a bacon cheeseburger, it was fat you were craving. But you probably ate it mixed with something else, unlike Joran Kropp’s infamous can of butter.

In his 1996 trek to the summit of Everest after riding his bicycle there from Sweden, the adventurer Joran Kropp made three attempts to reach the summit before finally doing so. Up through the second attempt, he had been eating a vegetarian low fat diet. When he descended after his second attempt failed, he was so exhausted and depleted that he broke from his vegetarian diet and ate a large can of pure butter that he pan-handled off of the film crew that was documenting his climb. With enough fat back in his diet, on his third attempt he went on to reach the 30,030 foot summit without using supplemental oxygen.

After 50 years of demonizing fat, there are two obvious impediments to adding good fats back into our diet. The first is limited access, and the second is its preparation as foods we like to eat.

Access to fat? You ask. There’s lots of fat to be had in stores and restaurants. Yes, but what kind? Most of the fat in prepared mayonnaise, dressings, sauces, and marinades is the wrong kind for a person on a high fat diet – high in polyunsaturated fat (PUFA) from the cheap, government subsidized soy, corn, and cottonseed oils used as ingredients. Olive oil is considered too expensive an ingredient by most manufacturers, and the less expensive high oleic (low PUFA) versions of safflower and sunflower oils are slow coming to market. After decades of telling consumers that high PUFA oils are good for you, it’s hard for the marketing folks in the big food companies to start saying the opposite without looking foolish. Because restricting dietary saturated fat has been a focus of nutritional recommendations since the 1970s, an unfortunate consequence has been reduced availability of the tasty and healthy traditional animal fats enjoyed by our ancestors for thousands of years. Fifty years ago, every butcher stocked lard, pork belly, and beef suet. Now a diligent shopper has to scrounge to find any of them. Duck, goose liver, beef tongue, and marrow bones were commonly eaten as gourmet foods. Now they have all but vanished from both our plates and our memories. In the past, cheese was a high fat food. Now you have to be careful when buying cheese to avoid getting the ‘reduced fat’ or ‘low fat’ options that taste like rubber or Styrofoam. So how do we deal with this reduced access to the kinds of fat that are desirable (from both taste and health perspectives) when following a high fat, low carbohydrate diet? Clearly a key behavior is to become a careful and discriminating shopper when it comes to fat. Perhaps, as more of us ask for traditional fats, they will again become more available.

The second impediment to consuming the right kinds of fat is that we have lost the preparation skills needed to include it in our diet. Even if you did manage to buy a nice thick slab of pork belly, what would you do with it? To deal with this impediment, the rest of this chapter is devoted to selected recipes that allow you to include tasty and healthy high fat foods in your daily intake. For convenience, all of these can be made with readily available ingredients – no need to go scrounging for pork belly and/or hide your face from embarrassment when paying for it at the checkout isle.

High Fat Side Dishes


Sautéed kale with garlic and olive oil

Sadly, in modern America, kale is more often seen than eaten. It’s those leaves that are stuffed between the bowls of vegetables and condiments in the typical salad bar. It is great for this because it is a pretty ruffled dark green, and it doesn’t wilt for days. However when some bold individual buys it in the grocery and tries eating it, the outcome is usually grim. Why is this? And if it’s so bad, why did our grandparents grow it anyway?

Kale is a member of the cabbage family, which means that it is frost-hardy and grows well in cool climates. This is actually important information. Its frost hardiness stems from its ability to shift a bit of complex sugar from its roots into its leaves when the weather turns cold. This in turn means that kale harvested in the late fall tastes sweet, in contrast to a more bitter flavor when it is harvested in summer. So the time to eat kale is in the late fall and all winter long. Let them use the summer harvest to make salad bars look appealing. Oh yes, the ‘sugar’ in the leaves of fall/winter kale only adds up to 3 grams of carbohydrate per half cup cooked serving, so eat it without worry about your keto-adaptation.

Ingredients:
20 or so kale leaves 6’10” long (1-2 bunches in the market)
2 cloves of garlic peeled and chopped (about 2 teaspoons)
3 tablespoons olive oil
¼ teaspoon salt

Rinse the kale in cold water and strip the flesh from the stems, tearing into postage stamp-sized pieces, allow to drain in a colander or sieve. Brown the garlic lightly in the olive oil over medium heat in a large skillet, then add the shredded kale and salt to the hot oil and cover. Reduce the heat to simmer covered for ten minutes, stirring once or twice so it cooks evenly. Serves 3-4, 10 grams of fat per serving. Alternative: rather than olive oil, use an ounce or two of finely chopped sow belly, Fried lightly before adding the garlic. This dish can be made with collards as well.

Cucumber yogurt salad

Yogurt-based dressings are common in Greece, the Middle East, and the Indian subcontinent. Yogurt goes well with basil, dill, and lemon, allowing a variety of flavor variations. This recipe uses quite a bit of yogurt relative to the cucumbers, so the result is a bit like a cold yogurt soup with cucumber slices. And as an aside, as long as you use ‘live culture yogurt’, ignore the ‘sugars’ listed on the yogurt container’s nutrition facts label. This is the amount of lactose (milk sugar) in the ingredient milk before the yogurt was made. In live culture yogurt, more than half of this is broken down to lactic acid during the fermentation process that makes yogurt. Unlike lactose, lactic acid (lactate) is easily absorbed by the body without raising your insulin level.

Ingredients:
6 medium or 4 large cucumbers peeled and sliced
4 sprigs of dill, chopped (about 2 teaspoons)
2 cups full fat plain yogurt (not the sweetened vanilla flavor)
2 tablespoons fresh lemon juice
2 cloves of garlic, peeled
4 tablespoons olive oil, preferably extra virgin
½ teaspoon salt
¼ teaspoon finely ground black pepper

Put the dill, garlic, olive oil, lemon juice, pepper, and salt in an 8-12 cup food processor and blend with the metal blade until smooth. Add the yogurt and blend briefly until well mixed. Pour the yogurt mix over the cucumbers in a covered bowl and chill. Makes 4-6 servings, each containing 12 grams of fat and 4 grams of carbohydrate. For a nice presentation, serve in small bowls with 5-6 Belgium endive leaves as scoops.

Creamed spinach

Ingredients:
2 pounds fresh spinach
2 medium onions finely chopped
2-3 cloves of garlic finely chopped
1 cup heavy cream
2 tablespoons butter
2 tablespoons olive oil
Salt and pepper
Parmesan cheese (optional)

Wash and drain spinach and remove tough stems. In a large pot, sauté onions and garlic in butter and olive oil until translucent. Add spinach, constantly stir and press down until leaves are wilted. Add cream and cook until desired texture. Add salt and pepper to taste. Top with shaved parmesan cheese (optional).

French Fried Green Beans

Finger food to go with a steak or burger, or just by themselves for the fun of it! Ingredients:
1 pound of fresh green beans
1 teaspoon coarse sea salt
½ teaspoon black peppercorns or rose peppercorns
¼ teaspoon garlic powder
½ teaspoon dried Italian seasoning mix
1 egg white

Pre-heat a deep fat fryer to 240oF (hot) –preferably filled with high oleic safflower oil. Rinse green beans, trim, and pat dry on a towel. Grind spices together in a mortar and pestle Whip egg white until foamy, then coat the green beans in egg, Put egg-coated beans in a 1-qt plastic bag and dust with ground spices, shake vigorously, and drop into hot oil. Fry for 2-3 minutes. Remove when the egg coating just starts to brown.

Tomato bisque

For those of us who grew up thinking that soup is born in a can, it’s a delightful discovery how good home made soups can be, and how easy they are to make. Also, if you make your own soups from your home made broth, a serving of soup doubles as a serving of broth as well. This recipe is best if you have ripe tomatoes and fresh basil from your garden, otherwise use plum (roma) tomatoes from the store.

Ingredients:
1 large onion sliced ¼ inch thick
6 large or 12 small tomatoes (the total volume should be 2-3 cups)
10-15 fresh basil leaves
¼ cup light olive oil
½ teaspoon finely ground black pepper
4 cups home-made chicken broth
1 cup medium (25% fat) or heavy (40% fat) cream

Rinse the tomatoes and basil leaves in cold water and drain on a towel. Put olive oil and onions in a medium (3-4 quart) pot and brown over medium heat for about 5 minutes. The onions should end up light brown, soft, and translucent. Cut the tomatoes in half and add them along with the basil leaves and pepper. Cover and simmer for 10 minutes, until the tomatoes are soft and cooked through. Allow to cool for 5 minutes and place tomato/onion mixture in a food processor and blend for 60 seconds, pulsing frequently to be sure all large hunks are chopped fine. Rinse the cooking pot, place a large sieve over it, and strain the blended tomato onion mix through it, discarding any solids that don’t go thru the sieve. Depending on how smooth you want the texture of the soup, you can choose the sieve mesh size from coarse to fine. Add the chicken broth to the tomato onion puree and warm over low heat. Heat until it just starts to steam (160-170 F) --don’t let it boil! Take soup off the heat and whisk in the heavy cream. Salt to taste (the amount depends if your chicken broth was salted). Serve warm. Serves 6. Provides 20-25 grams fat and 5 grams carbohydrate per 10 oz serving,

Wedgie

Remember when a cheese sandwich and an iceberg lettuce wedge with ranch dressing was lunch? Now some people look back fondly at that iceberg wedge as comfort food. Well, here’s a modern version, dosed with enough other stuff that it actually has measurable nutritional value.

Ingredients:
1 head of iceberg lettuce, stripped of wilted outer leaves, rinsed and drained
½ cup of crumbled blue cheese
½ cup of bacon fried lightly crisp and chopped
1 cup of sliced or diced fresh tomatoes
1 cup of sliced or diced cucumber
1 cup of yogurt blue cheese dressing (recipe below).

Slice the lettuce into quarters through the stem and remove the core from each piece. Slice each quarter again to make equal wedges (eights) and lay the two narrow edges together in the center of a salad plate. Arrange the toppings in the ‘central valley’ – for example put cucumber and tomatoes on either end and the blue cheese and bacon in the middle. Drizzle 4 oz of the yogurt blue cheese dressing over the top when served.
Serves 4. Fat content 30 grams per serving.


High Fat, Moderate Protein, Low Carb Breakfast Smoothies

Recipes for ‘low carbohydrate’ smoothies abound, but most are also low in fat and assume that anything under 200 Calories from sugars qualifies as ‘low carb’. Here are two basic recipes that provide enough fat and protein to keep you satisfied until lunch, and both come in at or under10 grams of carbohydrates. Note that you have your choice of sweeteners, but the argument for adding some xylitol to the mix is that it does not raise your insulin level, provides useful energy, and protects your dental health. Also note that there are lots of different protein powders for sale, but most whey products are flavored and sweetened. Shop until you find unflavored whey powder with the lactose removed – the label should indicate about 15 grams of protein and less than one gram of carbohydrate per serving. Do not buy soy protein powder or whey/soy mix, as the soy does not dissolve well into the smoothie. This whey powder looks expensive (about $1 per 15 gram serving) but this is the same amount of protein as you get from 2 eggs.

Breakfast Berry Smoothie

Ingredients:
3 oz fresh or frozen (unsweetened) berries (strawberries, blueberries, or raspberries)
¼ cup whipping (or heavy) cream
1 tablespoon light olive oil
2 tablespoons unflavored whey protein powder (delactosed)
sweetener of choice (e.g., 1 tablespoon xylitol and 1 packet Splenda)
2-3 oz ice

Blend the ingredients at high speed until smooth (30-60 seconds) Protein 15 grams, Fat 25-30 grams, Carbs 10 grams, Calories 330-380

Breakfast Mocca Smoothie

Ingredients:
4 oz coffee ice (frozen in ice cube tray – if frozen as a big lump in a cup or bowel, its hard to blend)

¼ cup whipping or heavy cream
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
1 tablespoon light olive oil
2 tablespoons unflavored whey protein powder (delactosed)
Sweetener of choice (e.g., 1 tablespoon xylitol and 1 packet Splenda)

Blend the ingredients at high speed until smooth (30-60 seconds) Protein 15 grams, Fat 25-30 grams, Carbs 6 grams, Calories 310-350

High Mono Dressings


Yogurt blue cheese dressing

Commercial blue cheese dressings abound out there, so why should I make my own?

Answer: Better taste, better nutrition, and the right kind of fat. And if you need another reason, this recipe can be made in quantity and stored in your freezer in single serving doses. Spend 15 minutes making a batch now, and get 10 servings whenever you want them later.

Ingredients:
2 cloves of garlic,
10 fresh basil leaves
2 tablespoons fresh lemon juice
¼ cup olive oil
4 cups plain unsweetened yogurt (full or low fat, not fat-free and definitely not vanilla!)
8 oz crumbled blue cheese
1/8 teaspoon finely ground black pepper
1 teaspoon salt

Put the garlic, basil, lemon juice, olive oil, pepper, salt, and 4 oz (half ) of the blue cheese in a blender or food processor and process until smooth. Add the yogurt and pulse until well mixed. Add the other 4 oz of blue cheese and process briefly to mix (but not blend). Parcel out ½ cup units into snack zip-lock bags, squeezing out any extra air. Put in a container and freeze. When needed, take individual ½ cup units out of the freezer and thaw for a few minutes in cool water. Makes 10 half-cup servings, each containing 16 grams of fat.

Honey basil dressing

This dressing is made with real honey, but since it is mostly olive oil, the sugar content of the dressing per serving is quite low. This dressing keeps well in the refrigerator, and the roasted garlic is an excellent emulsifier, so it usually doesn’t separate like most oil and vinegar concoctions.

Ingredients:
10 cloves of roasted garlic
20 fresh medium or 10 large basil leaves
¼ cup unsweetened rice vinegar (find it in the Asian foods section of your grocery)
¼ cup honey
2 packets of Splenda or 2 level tablespoons xylitol
1 cup light (not extra virgin) olive oil
½ teaspoon salt

The best way to roast garlic is to get a covered ceramic garlic roaster, slice the tops off a full garlic bulb, drizzle it with a tablespoon of olive oil and roast in the over for 45 min at 400 F. Alternatively use a metal muffin tin, place the trimmed garlic bulb base down, drizzle with olive oil, cover each bulb with aluminum foil, and bake for 30-40 min at 400 F. When done, the garlic cloves are soft and starting to push up out of the holes you cut in the top of each clove. Put the roasted garlic cloves, basil leaves, rice vinegar and honey into a food processor or blender and process until very smooth (at least 2 minutes). Add the olive oil, sweetener, and salt. Blend until well mixed. Refrigerate extra in a closed container. Makes 12 one oz servings, each containing 20 grams of fat and 5 grams


Sun-dried tomato caper dip (tapenade)

This dip is usually used on bread, but it is great with fresh vegetables, particularly Belgian endive. It is nice when made with commercial sun-dried tomatoes, but it is outrageously good when made with your own homegrown ripe tomatoes that you dry yourself.

Here’s a simple way to dry tomatoes. Using a sharp knife, slice ripe tomatoes in ¼ inch thick slices blot dry on a paper towel, and lay on waxed paper in a dish in the bottom of the microwave. If you have a microwave shelf, cover it with more tomato slices as well. Run the microwave for 5 minutes at 30% power (defrost) and then for 60 minutes at 10% power. A 1000 Watt microwave puts out 100 Watts at 10% power, so it’s making about as much heat as a 100 Watt light bulb, and the tomato slices should be slightly warm but not hot. Check the tomatoes after each hour, turning and rearranging as needed to help them dry evenly, repeating the same 5/60 minute heating cycle each time. This will dry 3-4 pounds of tomatoes in about 5 hrs. When done, they should be leathery in texture and still dark red. Do not dry them to black crispy wisps.

Ingredients:
3 oz of dried tomatoes (from 1.5 to 2 pounds of fresh tomatoes)
2 oz non-pareil pickled capers, lightly rinsed and drained
20 fresh basil leaves
3-5 cloves roasted garlic
1 packet Splenda or one level tablespoon xylitol
2 tablespoons unsweetened rice vinegar or wine vinegar
1 cup light olive oil

Add everything together in a food processor and blend until the tomato and basil are down to fine bits. The flavor is best if made at least an hour before serving. Remaining dip can be refrigerated for a week. Each tablespoon contains 10 grams of fat.



Desserts

Maple walnut ice cream

Delicious, easy to make, and guilt free ice cream

Ingredients:
½ cup English walnuts
2 tablespoons butter
2 tablespoons real maple syrup
4 cups heavy or whipping cream
2/3 cup xylitol
8 packets Splenda
2-3 drops of artificial maple flavor

Chop the walnuts to pea size. Put the nuts in a small frying pan with the butter and heat over low heat until the nuts just start to brown. Add the maple syrup to nuts and butter and stir gently over low heat until the syrup thickens and coats the nuts. Take off the heat and allow to cool. When cool, the nuts should harden into firm sticky lumps. Mix the cream and sweeteners together and stir with a spoon until all are dissolved.
Add the maple flavor and put in an ice cream maker, churning until it is thick enough to form a stable mound on a spoon. Break apart the lumps of sugary nuts and drop them into the ice cream and churn only until well distributed. Put in the freezer to firm up. Makes 10 half-cup servings, each containing 25-40 grams of fat and 4 grams of carbs.

Blueberry cheesecake

Cheesecake would be a great source of dietary fat if it weren’t for the crust and all of the sugar in it. So here’s a crustless cheesecake made without any ‘sugar’, i.e., the stuff that raises your insulin level.

Ingredients:
2 packets plain unsweetened gelatin
1 cup xylitol (alternative ½ cup xylitol and 6 packets Splenda).
1 ½ cups water
12 oz creamed cheese
1/4 cup light olive oil
2 teaspoons vanilla extract
2 cups fresh blueberries (or sliced strawberries)

Heat the water to boiling, remove from heat and sprinkle the gelatin powder in while stirring vigorously until it is dissolved (clear). Put the creamed cheese, olive oil, xylitol, and vanilla in a food processor, pour in the hot gelatin solution, and process until smooth. Rinse the blueberries, pat dry, and put in the bottom of a 9-inch pie plate. Pour the still
warm gelatin-cheese mix over the berries and chill in the refrigerator until it sets (30-60 min). Makes 12 4-5 oz servings, each with 15 grams of fat and 4 grams of carbohydrate.

Alternatively, distribute the berries into 6 ‘snack size’ Zip-Loc’ bags and pour in enough cheesecake liquid to fill each bag. Squeeze out any air, seal immediately, and refrigerate). The sealed bags keep for up to a week refrigerated and a day unrefrigerated.


Summary

We hope you now have a better appreciation of how imaginative you can be with using fat to create appetizing dishes. Yes, adhering to a low carbohydrate diet does require you to give up most of those sweets and starches that once controlled you, but that’s a small sacrifice when you consider what you’re trading up to. Now that you are keto-adapted, using traditional fats like butter, olive oil, heavy cream, cheeses, and cream cheeses in combination with a variety of vegetable dishes are highly encouraged and part of what makes a low carbohydrate diet lifestyle enjoyable and sustainable.


Naposledy upravil muflon dne pon črc 08, 2013 12:32 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 7:54 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
\":wink:\" Na receptech co jsem uvedl jako příklad v předchozích pár angl.MENU, se mi nelíbí množství masa, kombinace potravin, smažení (a další věci), ale jako určitá inspirace to může být...(zvláště denní složení TOTAL za den tuku,proteinů a sachrů v % (v této míře bych viděl i množství vhodné pro vytrvalce...OKOLO 65-75% tuků ve stravě za den , pak potřebný množství proteinů dle kalkulačky sportovce (v den po výkonu optimálně zvýšit proteiny ale respektovat max.hranici proteinů na svou váhu dle kalkulačky), a zbytek (tedy nejmíň) sachrů...

PS: celkem solidní překladač dlouhých textů z angličtiny:
http://www.online-slovnik.cz/prekladac


Naposledy upravil muflon dne čtv črc 11, 2013 5:29 pm, celkově upraveno 7

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 9:24 am 
Offline

Registrován: úte črc 02, 2013 7:32 pm
Příspěvky: 8
Zdravím všechny vytrvalce,
věnuji se horskému běhu(teprve krátce cca 6měsíců) změnil jsem jídelníček,ale pořád to není ono cítím se unavený špatně spím.
Jím převážně neloupanou rýži,jáhly,ovesné vločky, kukuřičné těstoviny,quinou,vejce,ryby,zeleninu,ovoce,sušené ovoce,ořechy,semena,začal jsem nakličovat.Omezil jsem maso,přestal jíst mléko a mléčné výrobky,sladkosti,pečivo.
Co jíte během výkonu? (myslím při dlouhém běhu 5hodin a více?) Během delšího běhu jím raw tyčinky od Lifefoodu

Naposledy upravil Dalimil dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 11:09 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
[quote="Dalimil":3123rli7]Zdravím všechny vytrvalce,
věnuji se horskému běhu(teprve krátce cca 6měsíců) změnil jsem jídelníček,ale pořád to není ono cítím se unavený špatně spím.
Jím převážně neloupanou rýži,jáhly,ovesné vločky, kukuřičné těstoviny,quinou,vejce,ryby,zeleninu,ovoce,sušené ovoce,ořechy,semena,začal jsem nakličovat.Omezil jsem maso,přestal jíst mléko a mléčné výrobky,sladkosti,pečivo.
Co jíte během výkonu? (myslím při dlouhém běhu 5hodin a více?) Během delšího běhu jím raw tyčinky od Lifefoodu

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:52 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 11:11 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Tí, čo sa venujete vytrvalostným športom a preháňate s nimi (všetko, po čom sa cítite podstatne, alebo veľmi unavení), ste druhý extrém v porovnaní s tými, ktorí sedia pri telke a počítači, a nijak nešportujú.
NÁJDITE SI ZLATÚ STREDNÚ CESTU, čo vy na to ??? \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 6:49 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="Dalimil":5eux769h]Zdravím všechny vytrvalce,
věnuji se horskému běhu(teprve krátce cca 6měsíců) změnil jsem jídelníček,ale pořád to není ono cítím se unavený špatně spím.
Jím převážně neloupanou rýži,jáhly,ovesné vločky, kukuřičné těstoviny,quinou,vejce,ryby,zeleninu,ovoce,sušené ovoce,ořechy,semena,začal jsem nakličovat.Omezil jsem maso,přestal jíst mléko a mléčné výrobky,sladkosti,pečivo.
Co jíte během výkonu? (myslím při dlouhém běhu 5hodin a více?) Během delšího běhu jím raw tyčinky od Lifefoodu

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 06, 2013 10:16 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
souvislost a účinky řepy a špenátu pro sportování:
http://fellrnr.com/wiki/Beetroot_and_Ru ... erformance
---------------

Zajímavé info (bakalářská práce 2009, "Výživa v maratónu - Zeď", celá práce je zde: http://www.sportprozdravi.cz/clanky/vyz ... atonu-zed/ )

Ohledně přechodu na tukový metabolismus se tam pár informací dá najít, i když to není vyloženě o vysokotukovém jídelníčku \":-)\"

Citace:
Tvrzník, Škorpil a Soumar se vyjadřují k poměru utilizace cukrů a tuků takto: „… intenzivní běh spaluje především glykogen a naopak běh v nízké intenzitě umožňuje ve větší míře spalovat tuky. Hranice, kdy organismus přechází ze spalování tuků do spalování glykogenu, můžeme tréninkem ovlivnit. Mimo jiné závisí i na typu metabolismu, složení přijímané stravy nebo na časovém odstupu mezi posledním jídlem a pohybovou aktivitou. Trénovaný běžec může trénovat až do 90% maximální intenzity, přičemž využívá jako hlavní zdroj energie tuky. Naopak, netrénovaný začátečník přejde z tukového metabolismu do glykogenového již na 50% maximální intenzity... “ [13].

OBSAH práce:

Jedním z cílů této práce bylo vyhledat potřebné odborné informace týkající se problematiky vyčerpání zásob glykogenu během maratónského běhu a prevence tohoto jevu. Ze získaných informací jsme nejdříve vytvořili popis maratónu jako sportovní disciplíny, dále jsme se dotkly jeho historie a také sportovní současnosti. Dále jseme vysvětlili způsob využití živin v průběhu maratónu, definovali jsem jeho energetickou náročnost a zařadili jsme výživu mezi limitující faktory výkonu maratónce.

V dalším oddílu jsme ukázali přehled nutričních postupů v rámci prevence vyčerpání tělesného glykogenu. Popsali jsme fyziologický průběh deplece glykogenu, mezi běžci nazývaný „zeď“. Dále jsme popsali několik nutričních postupů, které mají za úkol tzv předzásobení sacharidy. V závěrečné části tohoto oddílu jsme se věnovali problematice doplňování sacharidů v průběhu maratónu.

V třetí, závěrečné části této práce, jsme se věnovali výzkumu praxe nutričních postupů v prevenci deplece gykogenu, mezi maratónskými běžci. Popsali jme zvolenou formu webového dotazníku a odprezentovali získaná data. Bylo zjištěno, že respondenti, v drtivé většině, volí raději měkčí varianty sacharidové superkompenzace něž variantu s téměř úplnou deplecí glykogenu, nejspíše pro její extrémní fyzické a psychické náročnosti, která mnohdy není slučitelná s pracovními povinnostmi amatérských maratónců.

2.1 Vyčerpání svalového a jaterního glykogenu – „zeď“

Zeď se dá definovat jako velmi silný pocit únavy zapříčiněný vyčerpáním zásob glykogenu, které neumožňuje pokračování výkonu ve stejné intenzitě. Holeček formuluje únavu vytrvalců takto: „U déletrvající zátěže aerobního charakteru je pocit únavy navozen deplecí glykogenu, poklesem glykémie a popřípadě vzestupem poměru Trp/BCAA v krevní plazmě. Bylo prokázáno, že deplece glykogenu brání pokračování svalové práce, přesto že je dostatek zásob energie ve formě triacylglycerolů. Mechanismus tohoto účinku pravděpodobně souvisí s limitovanými možnostmi kosterního svalu plně využít mastné kyseliny jako energetický substrát. Pokles glykemie se zřejmě uplatňuje na úrovni CNS. Příčinou nárůstu plazmatické koncentrace tryptofanu je vzestup koncentrace volných mastných kyselin, které vytěsňují tryptofan z jeho vazby na albuminy. Hladina BCAA klesá v důsledku jejich zvýšené utilizace ve svalech. Protože tryptofan a BCAA sdílejí týž transportní systém pro přenos přes hematoencefalickou bariéru, vstupuje do mozku více tryptofanu. Ten je v mozkových buňkách přeměněn na inhibiční neuromediátor serotonin, který se podílí na regulaci řady funkcí, včetně pocitu únavy. Některé studie prokazují, že zvýšený příjem BCAA vede k úpravě poměru Trp/BCAA a k oddálení pocitu únavy.“ [5].

Tvrzník, Škorpil a Soumar popisují vyčerpání zásob tělesného glykogenu a s tím spojené pocity takto: „Po vyčerpání glykogenových rezerv, které vystačí zhruba na 60 až 90 minut běhu v téměř maximální intenzitě, dochází k výrazné utilizaci tuků a klesá hladina glukózy v krvi. Tento okamžik většina z nás již asi poznala „na vlastní kůži“. Poté, co došlo k vyčerpání většiny glykogenu, jsme náhle ztratili sílu a prudce narostla únava. Sice jsme i nadále schopni běžet, ovšem jen ve velmi nízké intenzitě. Další hrazení energie probíhá pouze z tukových zásob. Množství energie, které lze uvolnit z oxidace tuků, je ale přibližně jen poloviční. Přeměna tuku vyžaduje mnohem více kyslíku než přeměna glykogenu. … “ [13].

...jenže všichni všude používají "maximální" intenzity běhu vrcholových sportovců, MÁLOKDO se zabývá POMALÝM tempem, které je u hobíků ale i u výkonostních sporovců ultramaratonského ražení....
...většina té bakal.práce samozřejmě čerpá ze starých známých pouček o sacharidovém předzásobení nebo rychlé obnově glykogenu pomocí sacharidů (bezprostředně po velkém výkonu proč ne, taky to vyjímečně používám pokud jde o závod (nikoli trénink) přesahující 2-3h). Taky je tam vysvětlena stále ještě mnohými používaná tzv.metoda superkompenzace...

\":?:\" zajímalo by mne, zda je někde (třeba anglicky) popsáno co se děje pokud vytrvalec přejde více na tuky než na sacharidy...
Máte někdo nějaký dobrý odkaz ?


Naposledy upravil muflon dne stř črc 10, 2013 10:05 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 06, 2013 10:26 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Byl jsem na indiv.kursu běhu s holemi v Chebu (jsou i v Praze) u M.Kůtka (cca 2hodinový zaškolení se vším všudy \"8)\" ) - technika běhu z kopce a hlavně do kopce (skvělý fartlek nahoru a dolu), technika na trávě, lesní cestě, asfaltu, po travnatém poli plném drnů (to je asi nejskvělejší !, bez holí by to nešlo kvůli stabilitě i rychlosti...). Ukázka cviků s holemi, které přirozeně narovnají páteř (!), a umožňují některé cviky běžecké abecedy i jiné atletické prvky, provádět DALEKO ÚČINNĚJI a správněji (hole umožňují mít stabilitu a zároveň větší délku skoků, kroků,žabáků atp. (skipping, odpichy, zanožování, přednožování, atd).

Na http://www.behsholemi.cz, je už nově jak vybrat vhodné hole, plno lekcí pro samouky, nabídka indiv.kursů (už dostupné), nebo vícedenních kempů (ty budou až na podzim a na jaře).
-----------

ZDARMA časopis Běžec (doporučuju články o psech a běhání, a o Tarahumarech zda jsou tito mex.indiání opravdu všichni běžci...(s.40) :
https://cs.publero.com/reader/21868

YOUTUBE videa (co běžela i v TV) - magazín "Tempo" (seriál) , s různými radami a info pro hobby i výkonnostnější běžce...:
http://www.youtube.com/user/magazintempo


Naposledy upravil muflon dne pon črc 08, 2013 11:27 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 06, 2013 3:50 pm 
Offline

Registrován: úte črc 02, 2013 7:32 pm
Příspěvky: 8
muflon píše:
Návod na výrobu domácího ionťáku - viz 1.příspěvek v tomto vlákně (nebo funkce Hledej vedle FAQ).

M.Škorpil bere na dlouhé běhy datle...

Pokud před během, resp. dlouhodoběji jíš vysokotučnou stravu, nebudeš mít rychle pocit hladu a ani pokles výkonu tak rychle jako u sacharidové stravy. Nezapomínej ale jíst kvalitní tuky a k tomu vždy kopu zeleniny...projdi si toto vlákno, jsou tam podrobnější info (i ktě, adaptogenů, a přír.doplňkům, stačí trochu počíst zpět v podvláknech...).

Místo Magnezie (tu rozhodně bych nepil pravidelně, vlastně jen vyjímečně, pokud vůbec), si vezmi sebou na cesty tablety Laktátu hořčíku, nebo pokud trpíš na křeče, si udělej koncentrovanější domácí ionťák (tam je i dost hořčíku), a zařazuj do jídelníčku v týdnu častěji ořechová mlíka (vodu z ořechů přes noc nevylévat, jen rozmixovat).

Špatně spíš - asi trénuješ v pozdním odpoledni či na noc, což není optimální před spánkem by už neměla být velká námaha a měl by být několik hodin klid (zařaď než pudeš do postele 30min.procházku venku)...a zkus trénovat víc ráno (přivstat si, a dobré jsou i klidně 2x denně menší dávky (ŽÁDNÉ ULTRAMARATONY navečer...!). Můžeš zkusit zařadit do stravy a pití po výkonu Taurin (na 4fitness.cz mají bez chem.přísad!), a taky možná B-komplex forte, nebo ještě silnější B-100 od Scitec (v ČR), nebo ze zahraničí nějaký silný B komplex - 30m. před spánkem. Horká sprcha nebo horká koupel navečer je taky skvělá věc, zvláště když si tam dáš Epsomku, himal.sůl, a nějaké uklidňující aromaolejíčky (levandule, dobromysl apod), viz vlákno solná kupel (slovensky název vlákna).

Pokud ti váha jde ráno dolu o víc jak cca 1,5kg nebo jde ranní TF o víc jak 10% nahoru, tak si přetrénovanej a je nutné zvolnit, ubrat rychlost nebo vzdálenosti, stačí 3x týdně běhat (méně je někdy více \"8)\" , pokud chceš vícekrát týdně běhat tak ale nikdy nezapomínat na aspoň 1 den v týdnu regenerační pauzu, a bezpečné je POUZE 1 ZÁVOD V MĚSÍCI nikdy raději více ne, pokud chceš ještě dlouho a s radostí, bez zbytečných zranění běhat).

Díky moc za cenné rady určitě je zužitkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 07, 2013 10:28 pm 
Offline

Registrován: úte črc 02, 2013 7:32 pm
Příspěvky: 8
Zdravím všechny,
prosím jaké doplňky stravy by jste mi doporučili na regeneraci šlach,kloubů a vazů,dále nějaký rychle vstřebatelný a vysoce účinný protein bez laktozy a kvalitní omega 3 mastné nenasycené kyseliny. Vše nejlépe odzkoušené.
Děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 9:29 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
http://www.bezeckaskola.cz/clanek-1800- ... dieta.html
...Každý ví, že slovo dieta u mě vyvolává kopřivku a to z jednoduchého důvodu – a sice že to je berlička pro ty, co chtějí mít zas všechno vyřešeno hned, aniž by museli nějak moc přemýšlet, změnit své návyky nebo dokonce něco dělat. ...

...Většina lidí, která se blíže zajímá o stravování, ví, že máme tři základní typy metabolismu: rychlé, pomalé a něco mezi. A pak samozřejmě spoustu smíšenin. Někomu skutečně vyhovuje vegetariánská strava, někomu veganská, ten má problémy po pozření jednoho, tamten zase něčeho jiného. To je v pořádku, tyto své individuální metabolické dispozice bychom měli ctít, měli bychom jim věnovat ve svých stravovacích zvycích pozornost, ale to neznamená, že to, co vyhovuje mně, bude vyhovovat druhému.

Člověk je nejpromiskuitnější tvor (ve smyslu mísení ras) a platí za to tím, že neví, co by jedl, jaké jídlo by měl jíst

Takže když chápeme, že z antilopy prostě masožravce neuděláme, tak zřejmě také pochopíme, že ze lva neuděláme býložravce. U lidí je to obdobné, žijeme v různých zeměpisných šířkách, v různých nadmořských výškách, jedni převážnou část roku dlí v zimě, druzí se zase smaží pod slunečními paprsky. Jedni jsou vystavováni většinu roku chladnu a vlhku, druzí zase suchu a horku. To vše po celá staletí ovlivňovalo lidský genotyp. Lidé v posledních stoletích již nemigrují z místa na místo jen na kontinentech, kde se narodili, kde žijí, ale ať dobrovolně či nedobrovolně se přesouvají po celé Zemi. Mísí se mezi sebou bílí, černí, žlutí, rudí. Mísí se mezi sebou všichni navzájem, to vše způsobuje stále nové a nové genotypy, to má samozřejmě také vliv na to, co komu z nás pak vyhovuje z hlediska stravování. A vy byste tohle chtěli všechno nacpat do pár škatulek a krmit veškeré lidstvo stejnými „amarouny“.

Amarouny bychom nejedli

Blbost, co? A co jiného jsou diety – jsou to ty krabičky s amarouny. Amarouny byste nejedli, ale na dietu se nechá nachytat řada z vás. Proč? Asi proto, že to někdo vyzkoušel, jemu to fungovalo, tak proč by to nemělo fungovat vám.

Nebude, tedy nebude to fungovat velké většině, právě proto, že jsme tak rozdílní, jsme totiž jediný živočišný druh, který se tak úspěšně mísí, zatímco antilopa zůstane stále antilopou a lev lvem a tudíž antilopy budou žrát pořád zelenou stravu a lvi maso. A já si tu pochutnám na chutném pstroužkovi, tu si dám papričku, kedlubinku, sýr, jitrničku…, prostě na co v danou chvíli dostanu chuť, protože já jsem všežravec. Jen si to nedám na kila, ale na deka, budu si vybírat ta nejlepší sousta, protože ta uspokojí všechny mé smysly. A pak si nazuju nějaké botky na běhání, nebo klidně vyběhnu bos, podle toho, jak to budu v danou chvíli cítit, podle toho, co budu v danou chvíli cítit, že je PRO MĚ CELÉHO nejlepší....


Naposledy upravil muflon dne pon črc 08, 2013 11:04 pm, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 12:21 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
"stařeček" pred par dny ubehl behem 6 dni celkem 560 kilometru... a udelal ve sve kategorii svetovy rekord! Krome toho tento dedecek pred par lety nejdrive prebehl Australii z jihu na sever /6000 km za 100 dni/, pak ze zapadu na vychod /podobny cas i delka/ a aby toho nebylo malo, tak ke svym 70.narozeninam si dal jako darek prejeti Australie z Darwinu do Adelaide na kolobezce...40 dni a 3200km!!!
(pro srovnání - M.Škorpil spolu s dalšími dvěma koloběžkaři, ujeli v jednom tahu 500 km z Hodonína do Aše pod 50h čistého času (jen jedna hodina spánku), a jiní Češi právě nyní jedou několikadenní Tour de France na koloběžkách celkem víc než 3500 km...).

Ano, vsechno toto se skryva za jmenem Vlastimil Skvaril, rodakem z Hodonina zijicim jiz mnoho a mnoho let na Tasmanii....v ČR je po pár letech znova v Hodonine.

PS: zkuste dát do googlu jméno Vlastimil Skvaril, a uvidíte kolik zajímavých článků je k počtení \":-)\"

\":idea:\" k takové kondici (i v takovém věku! \":-)\" ) je ale nutné se postupně propracovat, nelámat vše hned přes koleno, a není nutné běhat takové vzdálenosti, každý potřebuje k radosti z pohybu jinou "dávku"....a naslouchat tělu se vyplatí zvláště při výkonu samotném ale i pak něco dělat pro regeneraci (kdyžtak se podělte co kdo děláte pro regeneraci ! ?? \":?:\" \"8)\" )
...o regeneraci píše ve své nově v ČR vydané knize Jez a běhej, i Scott Jurek...máte někdo přečteno, podělíte se???? \":?:\"

REGENERACE po dlouhém běhu (video magazín Tempo) : http://www.youtube.com/watch?v=qzgxQUMofrY

\":idea:\" Zajímavé je vědět, že cca 3-5 let po započetí sportování jde výkonnost nahoru, pak "stagnuje", a trvá cca dalších 20-30 let než opět začne stoupat (pokud vytrváte ve sportování, konkrétně tedy u vytrvalostního běhu a podobných aktivitách). Ale pak, i ve vysokém věku lze podávat výkony srovnatelné (vyjímečně i lepší \":-)\" ) než když vám bylo 18 let...viz např.Jeff Galloway a další.


Naposledy upravil muflon dne pon črc 08, 2013 11:49 pm, celkově upraveno 9

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 9:59 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="Dalimil":20gyrlx8]Zdravím všechny,
prosím jaké doplňky stravy by jste mi doporučili na regeneraci šlach,kloubů a vazů,dále nějaký rychle vstřebatelný a vysoce účinný protein bez laktozy a kvalitní omega 3 mastné nenasycené kyseliny. Vše nejlépe odzkoušené.
Děkuji za odpovědi.[/quote:20gyrlx8]
Pan Jarda Zajíček doporučuje dlouhodobě brát MSM (methylsulfonylmethan) spolu s kvalitním collagenem a spolu s vit.C (vše má i v nabídce - Obsah Fóra - Nabídka zboží...), nebo lze i přes 4fitness.cz.

Některé užitečné NÁVODY pana Jardy:

Naposledy upravil
muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 20

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 8:58 am 
Offline

Registrován: úte črc 02, 2013 7:32 pm
Příspěvky: 8
[quote="muflon":qdxupw6d]Pan Jarda Zajíček doporučuje dlouhodobě brát MSM (methylsulfonylmethan) spolu s kvalitním collagenem a spolu s vit.C (vše má i v nabídce - Obsah Fóra - Nabídka zboží...), nebo lze i přes 4fitness.cz.

Některé užitečné NÁVODY pana Jardy:

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz