Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Výpočet a úprava BMI
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=10&t=122
Stránka 23

Autor:  anuska [ pát říj 14, 2011 8:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Predpokladám že ten tuk sa nehodí k ovociu kôli tomu že obsahujú cukry. Takže k málo sladkému ovociu ako je grep by to avokádo nemalo vadiť? Je vhodné do šalatú zo sladkého ovocia pridať pomletý mak/ľan či dýňové semiačka, alebo aj to je nevhodné lebo obsahujú tuky?

Autor:  Jarda [ sob říj 15, 2011 8:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

anuska píše:
Predpokladám že ten tuk sa nehodí k ovociu kôli tomu že obsahujú cukry. Takže k málo sladkému ovociu ako je grep by to avokádo nemalo vadiť? Je vhodné do šalatú zo sladkého ovocia pridať pomletý mak/ľan či dýňové semiačka, alebo aj to je nevhodné lebo obsahujú tuky?

Tak, ono se to jednoznačně tvrdit nedá, protože dost záleží jak moc je daný člověk zamořen kvasinkou, třeba u zdravého jedince je toto kombinování naprosto bez problémů, ale jinému to může vadit, čili je nutné si reakci vyzkoušet a dle toho se pak řídit.

Autor:  mesmer [ stř zář 12, 2012 11:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Já držím už delší dobu horní hranici BMI a nedaří se mi to bohužel změnit.

Autor:  Jarda [ pon zář 17, 2012 10:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

mesmer píše:
Já držím už delší dobu horní hranici BMI a nedaří se mi to bohužel změnit.

Pak není možné, že máte správnou kyselost, to by se vám automaticky váha rovnala do normálu.

Autor:  gony [ čtv říj 10, 2013 7:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Podle BMI se nemohou řídit všichni takoví sportovci mají jiné BMI než lidé, kteří nesportují. Více o BMI se můžete dočíst zde http://fitprasky.cz/bmi-body-mass-index-kalkulacka

Autor:  Jarda [ ned říj 20, 2013 12:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

gony píše:
Podle BMI se nemohou řídit všichni takoví sportovci mají jiné BMI než lidé, kteří nesportují. Více o BMI se můžete dočíst zde http://fitprasky.cz/bmi-body-mass-index-kalkulacka

Proč ne, ovšem dost to zavání reklamou, že by.

Autor:  Janek [ čtv led 30, 2014 3:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

BMI mi přijde jako velmi orientační ukazatel. V 18 jsem měl BMI mezi 25 a 26. V té době jsem byl hubený. Dnes mám BMI 36 a je to problém. Proto jsem rád, že jsem našel tuto stránku. Syn má BMI 26-27. Je také hubený. Fakt je, že já hrál házenou on hraje basket. Většinou tu jsou příspěvky ohledně BMI méně než 18,5, tak jsem chtěl přispět zkušenosti i z té druhé strany. Rád bych se dostal na BMI okolo 30, abych se cítil lépe.

Janek

Autor:  Jarda [ sob bře 29, 2014 7:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Janek píše:
BMI mi přijde jako velmi orientační ukazatel. V 18 jsem měl BMI mezi 25 a 26. V té době jsem byl hubený. Dnes mám BMI 36 a je to problém. Proto jsem rád, že jsem našel tuto stránku. Syn má BMI 26-27. Je také hubený. Fakt je, že já hrál házenou on hraje basket. Většinou tu jsou příspěvky ohledně BMI méně než 18,5, tak jsem chtěl přispět zkušenosti i z té druhé strany. Rád bych se dostal na BMI okolo 30, abych se cítil lépe.

Janek

Tak pochopitelně jde pouze o orientační údaj a dost záleží i na dalších faktorech, které BMI nezohledňuje, ale prostě musí se vycházet z nějakého pevného bodu.

Autor:  Klara_ [ pon kvě 12, 2014 9:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Dobrý den, píšete u podváhy, že zdravotní riziko je vysoké. Mám BMI 18,3 a myslím, že podváhu jsem měla celý život. V jídle se absolutně neomezuji (až tedy na to, že vynechávám to, co mi nedělá dobře nebo nechutná), resp. nedržím žádné diety. Nízkou váhu mám tedy danou geneticky a konstitučně. Zajímá mě ale, co je myšleno tím, že v případě podváhy je zdr. riziko vysoké. Jaká jsou rizika obecně při podváze a jaké zdr. riziko mi může hrozit, když mám BMI jen o 0,2 menší než je normální hranice?
Děkuji za odpověď.

Autor:  martina72 [ úte kvě 13, 2014 5:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

18,3 je fysiologická hodnota, máte ideální váhu.

Autor:  Jarda [ ned kvě 18, 2014 12:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Klara_ píše:
Dobrý den, píšete u podváhy, že zdravotní riziko je vysoké. Mám BMI 18,3 a myslím, že podváhu jsem měla celý život. V jídle se absolutně neomezuji (až tedy na to, že vynechávám to, co mi nedělá dobře nebo nechutná), resp. nedržím žádné diety. Nízkou váhu mám tedy danou geneticky a konstitučně. Zajímá mě ale, co je myšleno tím, že v případě podváhy je zdr. riziko vysoké. Jaká jsou rizika obecně při podváze a jaké zdr. riziko mi může hrozit, když mám BMI jen o 0,2 menší než je normální hranice?
Děkuji za odpověď.

Za uvedených podmínek vám asi nehrozí riziko žádné, musela by jste se dostat ještě níže, ovšem geneticky nastavená váha, bych si dovolil tvrdit, je také diskutabilní pojem. Většinou tito lidé mají poměrně dobře fungující štítnou žlázu a pak na sebe nenabalí ani deko i když jejich porce mohou být naprosto mimo rámec běžných doporučení, mnohdy jde i o násobky a stejně neztloustnou.

Autor:  mahas [ ned srp 03, 2014 8:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Prekyseleni ? Z nadbytku zivocisnych bilkovin? A ty rostlinne jsou OK? A proc je tolik doslova tlustych vegetarianu? Vegetariani nevychazeji statisticky lepe nez zbytek populace, coz me sokovalo. Jejich kardiovaskularni riziko je dokonce vyssi a osteopororoza je u nich dokonce 3x pravdepodobnejsi nez u veproka ziviciho se SAD. Frutarianstvi zabilo Steva Jobse.

http://www.science20.com/news_articles/ ... w.facebook

Ohledne mytu prekyseleni http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1, Chris Kresser neni zadne orezavatko a byval vegetarian a jak sam priznal, malem ho to zabilo, takovych prikladu jsem nasel vic - Abel James, Mark Sisson, Ben Greenfield, navic spousta tzv vegetarianu - treba exprezident Clinton to vegetarianstvi spis predstiralo, ono se to totiz dlouhodobe hure dodrzuje, zdaleka to tak nechutna... Vetsinou. Vetsina kmenu , nedotcenych civilizaci a nabozenskym fanatismem ( ano, hare krisna a Indie obecne ) jsou vsezravci s podstatnym zdrojem z zivocisnych bilkovin - Masajove, Eskymaci, peruansti Indiani, Aboriginci, nepalsti serpove - ti vsichni maji v potrave dodtatek zivocisnych tuku i bilkovin.

Mohl byste nekdo najit odkaz na clanecek, kde. "zabijeji/popravuji lidi pomoci vody a vateneho masa" , ja na nic RELEVANTNIHO neprisel, ale treba spatne hledam???

Autor:  Jarda [ ned srp 17, 2014 8:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

mahas píše:
Prekyseleni ? Z nadbytku zivocisnych bilkovin? A ty rostlinne jsou OK? A proc je tolik doslova tlustych vegetarianu? Vegetariani nevychazeji statisticky lepe nez zbytek populace, coz me sokovalo. Jejich kardiovaskularni riziko je dokonce vyssi a osteopororoza je u nich dokonce 3x pravdepodobnejsi nez u veproka ziviciho se SAD. Frutarianstvi zabilo Steva Jobse.

http://www.science20.com/news_articles/ ... w.facebook

Ohledne mytu prekyseleni http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1, Chris Kresser neni zadne orezavatko a byval vegetarian a jak sam priznal, malem ho to zabilo, takovych prikladu jsem nasel vic - Abel James, Mark Sisson, Ben Greenfield, navic spousta tzv vegetarianu - treba exprezident Clinton to vegetarianstvi spis predstiralo, ono se to totiz dlouhodobe hure dodrzuje, zdaleka to tak nechutna... Vetsinou. Vetsina kmenu , nedotcenych civilizaci a nabozenskym fanatismem ( ano, hare krisna a Indie obecne ) jsou vsezravci s podstatnym zdrojem z zivocisnych bilkovin - Masajove, Eskymaci, peruansti Indiani, Aboriginci, nepalsti serpove - ti vsichni maji v potrave dodtatek zivocisnych tuku i bilkovin.

Mohl byste nekdo najit odkaz na clanecek, kde. "zabijeji/popravuji lidi pomoci vody a vateneho masa" , ja na nic RELEVANTNIHO neprisel, ale treba spatne hledam???

Tak pokud ve vás bude hnít maso, nebo kvasit nějaká rostlinná nestrávená strava nevidím v tom nejmenší rozdíl. Také je třeba si uvědomit, že hlavní viník špatného pH není majoritně strava i když svůj vliv nezpochybnitelně má, ale stres, ten vám rozhodí hladinu pH za pár vteřin. Přežírat se může pochopitelně každý na tom také není nic co by nešlo vysvětlit a navíc konzumace masa na tloustnutí nemá zase takový vliv jako kvanta sacharidů. Překyselení není mýtus, přeci není problém si to vyzkoušet, překyselte se na pH 5,5 a nižší a uvidíte jak dobře vám bude. Článek o popravě vařeným masem a vodou asi na netu v češtině nenajdete, to je informace ze starých knih, nicméně není přeci nic snazšího, než si to pár dní vyzkoušet. Na rozdíl od těch odsouzených budete přeci kdykoliv schopen ten pokus přerušit a maximálně budete mít excelentní zácpu a bolesti břicha, což klystýrem vyřešíte za pár minut.

Autor:  mahas [ ned srp 17, 2014 9:04 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

Jarda píše:
Tak pokud ve vás bude hnít maso, nebo kvasit nějaká rostlinná nestrávená strava nevidím v tom nejmenší rozdíl. Také je třeba si uvědomit, že hlavní viník špatného pH není majoritně strava i když svůj vliv nezpochybnitelně má, ale stres, ten vám rozhodí hladinu pH za pár vteřin. Přežírat se může pochopitelně každý na tom také není nic co by nešlo vysvětlit a navíc konzumace masa na tloustnutí nemá zase takový vliv jako kvanta sacharidů. Překyselení není mýtus, přeci není problém si to vyzkoušet, překyselte se na pH 5,5 a nižší a uvidíte jak dobře vám bude. Článek o popravě vařeným masem a vodou asi na netu v češtině nenajdete, to je informace ze starých knih, nicméně není přeci nic snazšího, než si to pár dní vyzkoušet. Na rozdíl od těch odsouzených budete přeci kdykoliv schopen ten pokus přerušit a maximálně budete mít excelentní zácpu a bolesti břicha, což klystýrem vyřešíte za pár minut.

Ano, kvanta sacharidu maji primarne rozhodujici vliv, vytvari inzulinorezistenci, diky ktere se pak nasledne cukr premenuje na tuk, v prirode je to tak zarizeno u vsech hybernujicich nebo v zime obtizne hledajicich potravu, stanou se proste na podzim inzulinorezistentni, pres zimu ziji ze zasob tuku a maji k tomu v podstate ketogenni dietu . Na jare se proberou a nejsou principialne tolik zeslabli, nejsou inzulinorezistentni - to ketogenni dieta ze sve podstaty rusi a jso pripraveni na rozmnozovani, coz je z hlediska prirody to nejdulezitejsi a musi na to byt v optimalni forme.
Prekyseleni jako takove mytus samozrejme neni, nase telo ma pomerne slozitou pufrovaci soustavu na udrzovani temer konstatniho pH jak v krvi, tak v extracelularni tekutine, tak i v bunce. Kdyz to dlouhodobe nefunguje, tak se nejdriv zanese bunka, pak lymfa, pak ev. krev. Co je ale mytus, je dieta, ktera se ridi pH moci. Pardon, to mytus je, viz odkaz na serii clanku od Chrise Kressera. Jinak souhlasim, ze stres vede - mimo jine - i ke zmene stereotypu dychani, ktery se projevi nadprodukci CO2 a mensi utilizaci O2, ale proste neverim na kyselotvornou a zasadotvornou stravu, ten mechanismus je jiny. Hormonalni reakce pod vlivem stresu meni vyraznym zpusobem produkci jednotlivych latek v jatrech, dominuji cytokiny a zanet jako takovy zpusobuje vsechny ty dusledky - aterosklerozu, oslabeni imunitniho systemu - podstata autoimiunitnich onemocneni, oslabeni GALT ve stene strevni. V bunce jde koneckoncu primarne o protony a elektrony a nase vnitrni elektrarny - mitochondrie a cytochromy - potrebuji tu energii z jidla a vody pretransformovat na ATP a membranovy potencial.
Ta dieta zalozena na varenem mase, ja hledal i na anglicky mluvicich strankach, proste jsem zadnou takovou formu muceni nenasel. Netvrdim, ze musi byt vsichni masozrouti, jen se domnivam, ze morfologicky - tvar a slozeni zubu, delka a pomer jednotlivych casti strev, jeden zaludek, typicke pH v zaludku, atd , fyziologicky, a i slozenim strevni flory mame bliz k tem medvedum a prasatum ( primarne vsezravci s podstatnou slozkou zivocisnych bilkovin a tuku ve strave, ale nejen jich ) nez ke kravam, gazelam, zajicum nebo treba gorilam. Stejne tak Eskymaci a serpove , kteri maji primarne ketogenni zivocisnou dietu - byt obcas syrovou, obcas varenou - zadne takove techniky nepopisovali a ani vedci, kteri je zkoumali, nic takoveho nepopisovali. Vynikali minimem tzv civilizacnich chorob, ktere jsou typicke prave pro nas - zivici se prevazne vysledky rostlinne vyroby ( obiloviny )
Takze se domnivam, ze primarne vegetarianska nebo dokonce veganska strava pro vetsinu lidi predstavuje spise z dlouhodobeho hlediska zdravotni riziko - viz pomerne nedavno uverejnena rakouska studie o tom, ze vegetariani i pres nizsi BMI, nizsi cholesterol a mensi procento telesneho tuku ( v porovnani se zbytkem populace pojidajici SWD/SAD ) maji VYSSI riziko rakoviny, infarktu a mrtvice a samozrejme osteoporozy a z ni plynoucich nasledku, maji i vyssi procento "mental disorders" a to navzdory tomu, ze sportuji a snazi se zit "zdraveji" nez ten zbytek populace. To me , uprimne, sokovalo... Korelace nerovna se kauzalita, ale minimalne k zamysleni ten vysledek je.

Autor:  Jarda [ ned zář 21, 2014 9:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Výpočet a úprava BMI

mahas píše:
Ano, kvanta sacharidu maji primarne rozhodujici vliv, vytvari inzulinorezistenci, diky ktere se pak nasledne cukr premenuje na tuk, v prirode je to tak zarizeno u vsech hybernujicich nebo v zime obtizne hledajicich potravu, stanou se proste na podzim inzulinorezistentni, pres zimu ziji ze zasob tuku a maji k tomu v podstate ketogenni dietu . Na jare se proberou a nejsou principialne tolik zeslabli, nejsou inzulinorezistentni - to ketogenni dieta ze sve podstaty rusi a jso pripraveni na rozmnozovani, coz je z hlediska prirody to nejdulezitejsi a musi na to byt v optimalni forme.
Prekyseleni jako takove mytus samozrejme neni, nase telo ma pomerne slozitou pufrovaci soustavu na udrzovani temer konstatniho pH jak v krvi, tak v extracelularni tekutine, tak i v bunce. Kdyz to dlouhodobe nefunguje, tak se nejdriv zanese bunka, pak lymfa, pak ev. krev. Co je ale mytus, je dieta, ktera se ridi pH moci. Pardon, to mytus je, viz odkaz na serii clanku od Chrise Kressera. Jinak souhlasim, ze stres vede - mimo jine - i ke zmene stereotypu dychani, ktery se projevi nadprodukci CO2 a mensi utilizaci O2, ale proste neverim na kyselotvornou a zasadotvornou stravu, ten mechanismus je jiny. Hormonalni reakce pod vlivem stresu meni vyraznym zpusobem produkci jednotlivych latek v jatrech, dominuji cytokiny a zanet jako takovy zpusobuje vsechny ty dusledky - aterosklerozu, oslabeni imunitniho systemu - podstata autoimiunitnich onemocneni, oslabeni GALT ve stene strevni. V bunce jde koneckoncu primarne o protony a elektrony a nase vnitrni elektrarny - mitochondrie a cytochromy - potrebuji tu energii z jidla a vody pretransformovat na ATP a membranovy potencial.
Ta dieta zalozena na varenem mase, ja hledal i na anglicky mluvicich strankach, proste jsem zadnou takovou formu muceni nenasel. Netvrdim, ze musi byt vsichni masozrouti, jen se domnivam, ze morfologicky - tvar a slozeni zubu, delka a pomer jednotlivych casti strev, jeden zaludek, typicke pH v zaludku, atd , fyziologicky, a i slozenim strevni flory mame bliz k tem medvedum a prasatum ( primarne vsezravci s podstatnou slozkou zivocisnych bilkovin a tuku ve strave, ale nejen jich ) nez ke kravam, gazelam, zajicum nebo treba gorilam. Stejne tak Eskymaci a serpove , kteri maji primarne ketogenni zivocisnou dietu - byt obcas syrovou, obcas varenou - zadne takove techniky nepopisovali a ani vedci, kteri je zkoumali, nic takoveho nepopisovali. Vynikali minimem tzv civilizacnich chorob, ktere jsou typicke prave pro nas - zivici se prevazne vysledky rostlinne vyroby ( obiloviny )
Takze se domnivam, ze primarne vegetarianska nebo dokonce veganska strava pro vetsinu lidi predstavuje spise z dlouhodobeho hlediska zdravotni riziko - viz pomerne nedavno uverejnena rakouska studie o tom, ze vegetariani i pres nizsi BMI, nizsi cholesterol a mensi procento telesneho tuku ( v porovnani se zbytkem populace pojidajici SWD/SAD ) maji VYSSI riziko rakoviny, infarktu a mrtvice a samozrejme osteoporozy a z ni plynoucich nasledku, maji i vyssi procento "mental disorders" a to navzdory tomu, ze sportuji a snazi se zit "zdraveji" nez ten zbytek populace. To me , uprimne, sokovalo... Korelace nerovna se kauzalita, ale minimalne k zamysleni ten vysledek je.

Netuším sice o jakou studii jde, ale něco takového je vždy za nemalé peníze a již ze samé podstaty tohoto faktu musí být tedy někým, kdo to platí, zadáno a na jeho popud formováno. Osobně se nedomnívám, že vůbec neexistuje nějaká nezávislá studie čehokoliv, protože ten kdo platí určuje i co, jak a s jakým výsledkem se bude zkoumat. Jinak pochopitelně nijak nerozporuji fakt funkce naší buněčné elektrárny a opravdu vše je o iontech které, aby proces fungoval, je třeba mít v určité rovnováze. Také obilí na těchto stránkách nebylo a nebude nikdy doporučováno a zvláště ne ty moderní přešlechtěné druhy pšenice, to je opravdu nejrychlejší cesta do hrobu.

Stránka 23 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/